SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Inspirat! Cabana pentru vacanțele perfecte, proiectată de un cuplu de norvegieni – (FOTO)

31 decembrie, 2015 Autor: Lucia Cujbă Sursa: adelaparvu.com Foto: annelisebjerkan.com


Un cuplu de arhitecți norvegieni au proiectat o cabană mică, dar extrem de confortabilă. Are doar 11,5 metri pătrați, însă servește drept destinație perfectă pentru vacanțe. Aceștia vin împreună cu cei doi copii ai lor să petreacă timpul liber, în special să schieze.

Arhitecții Bendik Manum și Annelise Bjerkan din Norvegia au cumpărat o fostă anexă de 5 metri pătrați în interior și pe locul ei au ridicat această căsuță pe care au gândit-o extraordinar de eficient pentru familia lor. Pentru cei doi a fost importantă calitatea materialelor folosite, dar și grija față de mediu. Ei spun că într-un spațiu mic trebuie să ai parte de un ambient sănătos.

 

Construită din bârne de lemn, mai exact din pin, și ansamblată conform tehnicilor tradiționale norvegiene, cabana are ferestre mari, ceea ce asigură în interior lumină naturală din plin și conferă senzația că spațiul este mai mare. Dar organizarea interioară contează enorm, dincolo de dimensiunea ferestrelor.

 

Paturi etajate pentru copii (unul desupra ferestrei), pat pentru ei și o banchetă care poate fi transformată, la nevoie, ca loc pentru găzduirea unui oaspete. Totul este perimetral, deci pe lângă pereți, astfel încât centrul camerei să rămână cât mai liber. Locul de dormit a fost separat de bucătărie prin mobilier, iar o sobă de fontă asigură încălzirea cabanei.

 

Partea superioară a plafonului a fost ingenios exploatată pentru depozitarea hainelor, mai exact pentru uscarea lor. Grătare din lemn care se integrează frumos în ansamblu, oferă suficient loc pentru uscarea hainelor și perechilor de încălțăminte ude de la zăpadă. Partea ingenioasă a fost și ușa care oferă acces în casă, respectiv un spațiu închis, de circa 6 metri pătrați, pentru depozitarea schiurilor. Acest adăpost mai are rolul de-a opri vântul și zăpada să ajungă în interior.

Având în vedere că familia folosește cabana doar în weekenduri și în vacanțe, ei au hotărât ca spațiul pentru WC să fie în exterior, acoperișul toaletei fiind conceput să colecteze apa, care să fie folosită pentru toaletă.

 

 

[RoyalSlider Error] No post attachments found.

Comentarii