SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Instagram va traduce orice limbă

28 iunie, 2016 Autor: Iuliana Maranciuc Sursa: www.go4it.ro

DIVERSERecent, Instagram a depăşit pragul de 500 de milioane de utilizatori activi. Însă, acest eveniment de sărbătoare nu opreşte nici pentru o clipă maşinăria din spatele reţelei de socializare.

Un anunţ recent, publicat pe contul oficial Instagram, informează utilizatorii despre o nouă funcţie iminentă, ce va ajuta utilizatorii din diverse ţări ale globului să interacţioneze mai uşor între ei. Este vorba despre traduceri automate, o funcţie implementată deja pe Facebook.

 


Inițial, funcţia de traducere va oferi suport pentru 24 de limbi. Cu o simplă apăsare de buton sub textul afişat, vei primi informația tradusă, indiferent dacă acesta se află în descrierea fotografiei, pe profilul de utilizator sau în comentarii.

Facebook face acest lucru de multă timp, folosind până acum Bing Translations. Însă, de curând, rețeaua de socializare a făcut tranziţia la un algoritm propriu, bazat pe „deep learning”. Acelaşi procedeu va fi implementat în viitorul apropiat şi pe Instagram, iar suport pentru mai multe limbi va fi adăugat în timp.

Nu există o dată exactă pentru lansarea acestei funcţii, însă anunţul specifică că mulţi dintre utilizatori o vor primi în următoarea lună. De asemenea, traducerile vor fi disponibile doar pentru articolele şi comentariile publicate de curând, întrucât sistemul de „învăţare” al limbilor abia a fost pornit şi analizează exclusiv conţinutul nou.

Comentarii