SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

”IQ +” – primul joc interactiv şi educativ pentru preşcolari fabricat în Moldova

15 septembrie, 2014 Autor: Ana Creascov


Primul joc interactiv pentru preșcolari produs în Moldova, ”IQ+”, a fost lansat.

Ideea sa de creare a unui joc inteligent destinat preşcolarilor este revoluţionară în Moldova. În colaborare cu specialiştii moldoveni, ideea Tatianei Însurățelu s-a materializat şi jocul ”IQ+” a văzut lumina.

Duminică a avut loc lansarea CD-ului cu primul joc interactiv produs în Moldova. Sala arhiplină era alcătuită, bineînţeles, din părinţi şi copii nerăbdători să exploateze CD-ul magic. Creatoare jocului l-a descris ca fiind unul educaţional cu şapte nivele de diferite grade de dificultate adaptate copiilor de 2-6 ani.

IQ este numele personajului care animează jocul. Dar ce fel de educaţie fără un profesor? Puteţi sta liniştiţi, pentru că şi acest detaliu a fost pus la punct. În calitate de educator virtual apare Madame Sophie, o bufniţă cu dicţie impecabilă şi vorbe înţelepte.

Întrebaţi de către ecipa Promotime.md, câţiva dintre părinţi au răspuns că sunt nerădători să ajungă acasă şi să descopere jocul. S-au declarat a fi încântaţi de ideea inovatoare şi au mai accentuat că nu va mai fi nevoie să limiteze atât de mult timpul copiilor petrecut în faţa calculatorului.

Doritorii au putut achiziţiona CD-ul la un preţ promoţional de 70 de lei chiar la eveniment, însă nu e cazul să vă faceţi griji, dacă nu aţi reuşit să ajungeţi. Autoarea jocului interactiv, Tatiana, a susţinut că în scurt timp CD-ul ”IQ+” va putea fi procurat în librării şi chioşcurile de presă.

Pentru cei prezenţi la eveniment, programul a fost completat cu un mic recital muzical, unde vedete ca Olia Tira, Gloria Gorceag, Tudor Madan şi alţi interpreţi au cântat împreună cu picii din sală.

De la sfârşitul evenimentului nu a lipsit nici surpriza dulce, un tort mare ”IQ+” a îndulcit toţi oaspeţii prezenţi.

 

Comentarii