SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Jackie Chan vrea pedeapsa capitală pentru traficanții de droguri

9 mai, 2015 Autor: Cristina Movilă
121812-jackie-chan


Actorul Jackie Chan s-a pronunţat recent în favoarea aplicării pedepsei cu moartea, în anumite cazuri, în special pentru anumiţi traficanţi de droguri.

Starul hollywoodian, în vârstă de 61 de ani, al cărui fiu Jaycee Chan a petrecut şase luni într-o închisoare din China, după ce poliţia din această ţară a găsit marijuana în reşedinţa sa, a declarat recent că sprijină aplicarea pedepsei capitale în anumite cazuri, deoarece drogurile rănesc mii de copii şi adolescenţi.

Actorul asiatic, care a devenit de curând primul ambasador antidrog al statului Singapore, a declarat: „În anumite cazuri, sprijin pedeapsa cu moartea. Atunci când rănesc mii şi mii de copii şi adolescenţi, cred că acei oameni sunt nefolositori. Ar trebui să primească pedeapsa potrivită”.

Jackie Chan a insistat asupra faptului că traficul şi consumul de droguri nu sunt acceptate în familia sa. „(Tinerii) spun: «E ok, e ca şi cum ai fuma o ţigaretă. Însă eu spun că asta nu este deloc ok, cel puţin nu în familia mea”, a adăugat Jackie Chan. El a mai spus că s-a simţit „ruşinat” şi „şocat” de încarcerarea fiului său care a permis unor tineri să consume droguri în reședința sa.„Acum mă concentrez mai mult asupra faptelor sale. În trecut, obişnuiam să-i spun: «Eşti un bărbat adult». Dar acum mi-am dat seama că este încă un băiat”, a spus actorul.

Jackie Chan a fost purtător de cuvânt al Comitetului Naţional Chinez Împotriva Drogurilor, în 2009, promovând educaţia antidrog.

Comentarii