SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Joanne’s Dream – Viaţă nouă – (FOTO)

3 mai, 2016 Autor: Daniela Babici

AUTOO creație pe roți, care nu mai poate fi repetată, a fost construită pentru show la începutul anilor '60 ai secolului trecut, de către doi entuziaști Americani. Este vorba de o mașină unică pe care autorii au numit-o Joanne’s Dream.

Acest automobil este extrem de stilizat, mașina de vis începându-și viata ca Oldsmobile 1954  Super 88 Holiday Coupe (54-3637D). Acesta a fost folosit de către șofer de zi cu zi, până când în 1960-1961 Tom & Joanne Archer au început să construiască o mașină unică și personalizată.

Mașina a fost pierdută pentru zeci de ani  până în anul 2009, când a fost găsită şi reconstruită de Alan Lewenthal, restaurator de mașini de epocă.

Anii nu s-au lăsat cu milă asupra mașinii, timpul petrecut sub cerul liber şi iarna şi vara şi-au lăsat amprenta asupra ei, modificările  pe care le-au făcut alți entuziaşti asupra ei i-au schimbat înfățișarea şi stilul, din marele vis a rămas doar fantoma anilor 60.

Alan Lewenthal, alături de echipa sa a muncit nu numai o lună pentru a-i oferi o a doua viaţă mașinii legendare de show, cu ajutorul arheologiei maşinilor şi cu o sârguinţă mare, maşina a prins viaţă nouă și a defilat încă o dată la cel mai mare show automobilistic „Lumea Roţilor” din America, unde maşina a luat o mulţime de premii : Top 20 cele mai bune maşini ale show-ului, Cea mai unică maşină şi cel mai aşteptat premiu pe care î-l dorea Alan- premiul pentru stil de la Jhon Beris- regele modificărilor auto.

La momentul dat, maşina legendară cu o istorie irepetabilă, se află în atelierul lui Alan în Philadelphia, unde legenda este cartea de vizită a atelierului de restaurare.

 

 

 

 

 

 

Comentarii