SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Jocurile Olimpice de la Rio s-au încheiat – (FOTO)

22 august, 2016 Autor: Lucia Ciobanu Sursa: digi24.ro

EVENIMENTEBrazilia şi Rio de Janeiro şi-au luat adio, duminică noapte, de la cei 10.500 de sportivi găzduiţi timp de două săptămâni. Flacăra olimpică a fost stinsă și a urmat un spectacol total, în stil brazilian, o explozie de lumină, culoare și bucurie. Jocurile Olimpice revin peste patru ani, în capitala Japoniei, la Tokyo.

„Declar ediţia a 31-a a Jocurilor Olimpice închisă. Chem tineretul lumii să se reunească din nou, la Tokyo, peste patru ani”, a afirmat preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach.

Drapelul olimpic a fost predat de primarul oraşului Rio de Janeiro, Eduardo Paes, guvernatorului capitalei Japoniei, Yuriko Koike, în cadrul ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice din Brazilia. Drapelul a fost predat după intonarea imnului Greciei, considerată „părintele” Jocurilor Olimpice, şi după arborarea steagului acestei ţări. Apoi s-a intonat imnul olimpic, dar şi imnul viitoarei gazde a JO din 2020, Japonia, informează Digi24.ro.

Apoi a urmat un carnaval în cel mai pur stil brazilian. Sportivii care au concurat în ultimele 16 zile la Jocurile Olimpice de la Rio au dansat şi s-au distrat în ploaie în acordurile muzicii braziliene, pe stadionul Maracana.

Voluntari costumaţi ca păsări colorate au fost apoi protagoniştii momentului „aripi olimpice”, ei formând pe teren simboluri celebre ale Braziliei, între care şi statuia lui Iisus din Rio, iar la final au format cercurile olimpice.

Spectacolul pe pe Maracana, susţinut de mai mulţi interpreţi din Brazilia, a arătat un nou tablou de prietenie şi unitate în diversitate. Imnul Braziliei a fost cântat de 27 de copii.

Sportivii port-drapel ai naţiunilor participante la Jocurile Olimpice au intrat împreună în arenă, urmaţi de ceilalţi reprezentanţi ai delegaţiilor. Relaxaţi, sportivii s-au distrat şi şi-au făcut fotografii.

Au întreţinut atmosfera, în afara interpreţilor brazilieni, şi norvegianul Kygo şi americanca Julia Michaels.

Conform tradiţiei, la ceremonia de închidere au fost premiaţi câştigătorii medaliilor de aur, argint şi bronz în proba de maraton: kenyanul Eliud Kipchoge, etiopianul Feyisa Lilesa şi americanul Galen Rupp.

Imnul Greciei şi imnul olimpic au precedat momentul predării ştafetei către Japonia, ţara care va găzdui următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, prezentată printr-un spectacol modern şi plin de dinamism.

Flacăra olimpică din arena Maracana a fost stinsă de „ploaie”, în acordurile piesei „Pelo tempo que durar” cântată de Mariene Castro, iar un carnaval pe Maracana a pus punct Jocurilor Olimpice din 2016.

A fost cea de-a 31-a ediție, nu lipsită de controverse, incidente, scandaluri, dar fără îndoială recordurile stabilite la Rio intră în istorie, iar deținătorii lor sunt eroii timpurilor moderne.

Comentarii