SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Jocurile Olimpice din 2024, la Paris

14 septembrie, 2017 Autor: Mihaela Sorocean Sursa: n4.md

SPORTParisul a fost desemnat să găzduiască Jocurile Olimpice din 2024. Decizia a fost anunţată de Comitetul Internaţional Olimpic, care s-a reunit pentru cea de-a 131-a sesiune. Concomitent oraşul Los Angeles a primit avizul pentru a găzdui Olimpiada din 2028.

Parisul obține acest drept, după ce CIO nu i-a permis să găzduiască Jocurile Olimpice din 1992, 2008 și 2012. Acum însă, Parisul a înregistrat practic o victorie fără concurenţi, deoarece Boston, Roma, Budapesta şi Hamburg s-au retras din competiţie.

Printre atuurile Parisului se numără faptul că oraşul dispune deja de toate infrastructurile necesare unei astfel de competiţii internaţionale. Potrivit Agenţiei „France Presse”, în acest oraș totul este pregătit deja în proporţie de 95 la sută. Mai mult, nu există nici cel mai mic risc ca în Franţa să se repete scenariile din Grecia sau din Brazilia, care au lansat şantiere enorme pentru a găzdui jocurile olimpice şi au pierdut sume considerabile. Ceea ce nu înseamnă că Parisul nu va profita din punct de vedere economic de ocazie şi de elenul sportiv şi festiv.

Suma totală estimată de Paris pentru organizarea acestor jocuri este de şase miliarde şase sute de mii de euro, faţă de 11 miliarde cît au costat cele de la Londra sau de la Rio. Ar mai fi de spus că Parisul nu a mai găzduit olimpiade de o sută de ani. Singurele Jocuri Olimpice organizate în capitala Franţei s-au derulat în 1900 şi în 1924.

Comentarii