SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

JURNAL DE CĂLĂTORIE: Daniela Burlac îți propune să descoperi Insulele Maldive – (FOTO)

12 martie, 2018 Autor: Doinița Babalic Foto: daniela burlac

STIL DE VIAȚĂVedetei TV, Daniela Burlac îi plac la nebunie vacanțele iarna petrecute în cele mai fierbinți locuri. La sfârșitul lunii decembrie, Daniela a avut parte de o vacanță de poveste, explorând Insulele Maldive. A profitat de fiecare rază de soare și și-a delectat privirea cu cele mai senzaționale peisajele, iar pe final, a trăit un eveniment extrem de emoționant, asta pentru că a fost cerută în căsătorie! Află mai multe detalii picante, chiar de la ea, în interviul ce urmează!

De ce v-a plăcut atât de mult această destinaţie şi ce locuri ne recomandați să vizităm în mod special?

Insulele Maldive domină deja de mulți ani printre primele poziții în topul celor mai de vis destinații. Acestea sunt cele mai recomandate de diverse surse online dar și de bloggeri. Aici sunt cele mai frumoase plaje, cea mai cristalină apă și cea mai moale climă. Condiții perfecte pentru a petrece vacanța. Din cele 1200 de insule doar 200 sunt populate. 100 de insule sunt pentru turiști, un hotel acaparează o insuliță. Și cum eu ador vara pe timp de iarnă, perioada tocmai potrivită pentru a vizita insulele, am făcut această escapadă la sfârșit de an. Un vis îndeplinit din lista mea de călătorii.

Este cea mai frumoasă destinație din toate pe care le-am văzut. Aerul este foarte moale, ai senzația că te mângâie mereu. Temperatura este stabilă pe timp de iarnă, cum te trezești cu 28 de grade cu plus, cu tot atâtea mergi să iai cina. Dacă și vine o ploiță, ea nu durează mai mult de 40 de min, dar chiar și cu ploiță insulele sunt magice. Soarele apune rapid, pe la 17, de aceea îndrăzneam să stau pe plajă și în orele amiezei, pentru a nu pierde soarele. Este o destinație pe care toți ar trebuie cel puțin odată în viață să o viziteze.  Fiecare insulă e deosebită în felul lor, o alegeți pe cea care vă place mai mult.

Care a fost cel mai neobișnuit lucru pe care l-ați făcut sau văzut?

Anume în această călătorie, de ziua mea am fost cerută în căsătorie, în timp ce serveam dejunul pe malul oceanului. Tot atunci am mers în larg să urmărim apusul. E o stare aparte să fii înconjurat de ape și să vezi acest fenomen. Greu de descris în cuvinte.

Am văzut rechini de recif, o pisică de mare uriașă la mai puțin de 40 de cm de noi, și cocostârci care nu se tem de oameni și pot ataca.

Călătoria nu-i călătorie fără gastronomie. Ce ați mâncat acolo bun, specific locului?

Am aflat de la ghidul nostru că pe Insulele Maldive sunt două activități care aduc venit statului: turismul și pescuitul. Ei au cele mai proaspete și variate produse de mare. Nu a fost zi să nu mănânc sushi sau creveți, seara mă delectam cu steik de ton sau calamari.

Maldivienii nu consumă alcool, de aceea la intrare în aeroport, dacă ai și cumpărat ceva din dutyfree, vei lăsa băutura la păstrare într-o cameră specială. La ieșire din țară ei o returnează.

Despre localnicii pe care i-ați cunoscut în călătoria dumneavoastră ce ne puteți spune? Ați reușit să înțelegeți felul lor de a fi? Și ce ar putea împrumuta moldovenii de la ei?

Maldivienii sunt foarte amabili, pot să te ajute fără a cere ceva în schimb, sunt sinceri și zâmbesc mereu. Aș vrea și moldovenii să zâmbească mai desc)

Cum sunt prețurile (cazare, restaurante, haine, agrement)? Când plecați undeva, aveți un buget limitat sau dimpotrivă?

Dacă vă planificați vacanța cu mult timp înainte, noi am făcut-o cu 6 luni, prinzi prețuri bune. Nu am apelat la o agenție. Am achiziționat biletele on line și hotelul l-am rezervat pe booking.com. Dacă din start apelați la sistemul all inclusiv, iese mai ieftin, decât să plătiți pentru fiecare masă aparte. Sunt scumpe băuturile, nu și sucurile fresh.

De obicei, preferați să vedeți mai multe locuri sau vă spuneți că mai puțin e mai bine?

Când mergem în vacanță la distanțe mari suntem pentru o singură locație. Dacă e vorba de Europa, putem vedea mai multe locuri și atracții turistice.

Cum vă pregătiți înainte de a pleca într-o vacanță? Vă planificați totul din timp sau preferați spontanietatea?

Vacanțele la distanțe mari sunt planificate cu mult timp înainte. Noi nu apelăm la agenții de turism, noi căutăm cele mai avantajoase zboruri, oferte de hotel, până și transferul de la aeroport la hotel e planificat din timp. Spontan vin călătoriile surprize din partea soțului.

Cu ce cumpărături v-ați întors?

Nu am cumpărat nimic de pe Insulele Maldive, în schimb am revenit cu o valiză plină de emoții frumoase, de amintiri și cu un alt statut în cuplu.

Ce ați învățat despre dumneavoastră în această călătorie?

Pe insulele Maldive am înțeles că nu suportam coriandru (zâmbește), și că această călătorie și-a meritat fiecare dolar investit. Amintirile sunt mai valoroase decât orice alt bun material.

Comentarii