SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Igor Sîrbu te îndeamnă să vizitezi PRAGA

31 ianuarie, 2016 Autor: Nicoletta Marcu
IMG_6214

DIVERSEDespre Praga se spune, negreșit, că este una din cele mai frumoase capitale europene. Metropola uimeşte prin pulsul de pe străzi şi valoarea centrului său istoric. Mai multe despre această destinație deosebită ne va spune membrul trupei Akord Igor Sîrbu, care are ce spune despre Cehia.

Ce ne poți spune despre destinațiile alese?

Praga este un oraș de poveste, cu o istorie deosebită, care a păstrat aproape fiecare detaliu în orașul vechi din Praga. Iar Karlovy vary este o stațiune muntoasă din nordul Cehiei. Acolo se găsește apă minerală care se bea după rețeta doctorului și care are efecte majore asupra organismului.

Ce bucate și băuturi tradiționale ai gustat acolo? Care ți-au plăcut în mod special?

Berea cehilor este pe primul loc. Turiștilor li se propune să meargă direct în crame. Tot cehii pregătesc cel mai gustos ciolan sau carne de rață, după o rețetă tradițională. Am mers în unul din puținele restaurante medievale, acolo unde totul corespunde  cu epoca. Se stă la lumina lumânărilor, se manâncă bine, se bea bere,  iar dansatoarele se mișcă senzual, cu foc și șerpi în jurul lor, acompaniate de artiști percuționiști. Este ceva ce nu mai vezi în altă parte.

De ce ai ales anume această destinație?

Am ales această destinație pentru că îmi doream să cunosc cum trăiesc cehii și care sunt valorile lor.

Ce poți să ne spui referitor la prețuri (la cazare, restaurante, haine, alte forme de agrement)?

Prețurile sunt ca pentru europeni. În funcție de ce îți dorești.

Ce zone ne recomanzi să vizităm, în mod special?

În Praga trebuie neapărat să ajungeți pe Karl Bridje, podul gotic care este superb. De acolo, puteți să vă îndreptați spre orașul vechi unde sunt amplasate toate castelele, renumitul ceas astronomic și muzeele lor foarte interesante. Neapărat să treceți și pe la biblioteca ce are un tunel construit din cărți.

Ce ar putea să învețe sau să împrumute moldovenii de la cehi?

Multe lucruri. În primul rând, să ne putem valorifica toate locurile noastre istorice, care nu sunt mai puțin deosebite.

 

 

Comentarii