SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Jurnalista Elena Băncilă a lansat o colecție de rochii: „Acum se poartă inteligenţă” – (FOTO)

15 martie, 2016 Autor: Doina Calcea Foto: arhiva personală
10583844_580462578768837_6235953855421421900_n


Omul talentat e talentat în toate. De aproape doi ani prezintă principalul buletin al serii la un post de televiziune, de la începutul anului a lansat propria platformă online, iar mai nou a lansat şi prima colecţie vestimentară formată din 12 rochii minimaliste. Pentru Elena Băncilă ziua are mai mult de 24 de ore, face blogging, yoga, citeşte, scrie versuri, prezintă ştiri, creează, călătoreşte, desenează, iubeşte şi este iubită. Încearcă să facă faţă provocărilor muncind mult şi are oameni speciali alături.

Cum a apărut ideea lansării unei colecţii de îmbrăcăminte?

De ani buni îmi doream asta. Îmi era greu să găsesc rochii pe placul meu în Chişinau şi m-am gândit că ceea ce îmi place mie ar putea să le placă şi altor femei. Totodată, nu e doar un moft. Am muncit mult la această colecţie. Le mulţumesc şefilor mei de la TV pentru că au fost şi sunt toleranţi cu programul meu şi mă susţin în toate pornirile mele creative.

De ce pentru femei?

Deocamdată…pentru femei.

Putem vorbi despre Elena Băncilă ca un brand?

Putem vorbi despre Persefona ca un brand. Cel puţin, eu mi-aş dori asta.

De ce denumirea Persefona?

Toata lumea mă întreabă. Îmi place mitologia greacă, deoarece se asociază cu divinităţi şi poveşti pline de mister. Or, Persefona este zeița care stăpânește în timpul iernii, alături de Hades, lumea umbrelor, fiind însă în timpul verii și zeița fertilității. Sper că femeile care vor îmbrăca aceste rochii se vor simţi ca nişte zeiţe.

Cine te susţine în activitatea ta de designer?

Familia şi prietenii mei. Mă susţin şi colegii de la TV. Sunt foarte norocoasă pentru că am atâţia oameni faini lângă mine.

Care sunt elementele de bază ale colecţiei?

Croieli simple, culori pastelate, feminitate, mister, eleganţă. Sunt rochii pentru femeile care ştiu ce vor. Femei care nu au nevoie de decolteuri adânci sau rochii scurte pentru a fi sexy.

Cine face parte din echipa ta?

Deocamdată, am o echipă foarte mică. Colaborez cu o fată foarte pricepută care mă ajută cu realizarea tehnică şi soţul care mă ajută cu momentele organizatorice. În viitorul apropiat, echipa se va mări.

Care este feedbackul din parte publicului după lansare?

Feedbackul este mai bun decât m-am aşteptat şi asta mă face fericită.

Care sunt greşelile în materie de stil ale femeilor?

Nu vreau să mă dau drept stilist, dar din punctul meu de vedere …nu prea evoluăm! Vedem aceleaşi obiceiuri vestimentare, în stilul anilor 90: pe străzi, la evenimente, televiziune. Aceleaşi excese, aceleaşi paiete, coafuri forțate, dresuri nepotrivite ţinutei, fuste şi rochii extrem de scurte, machiaj vulgar, extensii. Nu mai avem nevoie să ne împodobim ca nişte pomi de Crăciun pentru a fi pe placul bărbaţilor! Acum se poartă inteligenţă, bunele maniere, atitudinea, independenţă. E perioada în care femeile sunt mai puternice ca niciodată. E păcat să rămânem la nivelul de obiecte decorative.

Care este sursa de inspiraţie în tot ce faci?

Sursa mea de inspirație sunt oamenii frumoşi la chip şi suflet, activităţile mele zilnice, călătoriile, inovaţiile, evenimentele, viaţa în general! Toate astea însă nu pot fi realizate fără muncă asiduă şi ambiţie.

Care este relaţia între ce îţi place să porţi şi ce creezi?

Nu îmi place atunci când mi se spune: Wow ce rochie frumoasă ai! În cazul ăsta, înseamnă că nu am ales rochia potrivită. Trebuie să fim un tot întreg cu ceea ce purtăm.

Cum găseşti echilibru între jurnalism şi design?

Încă nu l-am găsit. Încă mă rup în patru, dar sper că voi învăţa să le îmbin perfect.

Comentarii