SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

La ce servea buzunarul mic de la blugi? Iată răspunsul

17 decembrie, 2015 Autor: Redacţia PROMOTIME Sursa: pausecafein.fr Foto: cancan.ro
61751202


Ați remarcat, probabil, cel de-al cincilea buzunar, din dreapta, de la blugi. Credeați până acum că este, pur și simplu, doar un detaliu inutil, ce nu servește la absolut nimic? Ei bine, nu e chiar așa.

Unii spun că acolo se depozitează mărunțișul, alții îl folosesc drept loc pentru brichetă sau pentru ascunsul de neveste al banilor de băut. Explicația este însă cu totul alta.

 

Primii blugi au apărut în 1853 și au fost creați de Levi Straus special pentru clasa de jos. Mai exact, pentru mineri. Pantalonii aveau un material dur și rezistent. Buzunarele erau foarte largi și erau folosiți pentru a depozita diverse lucruri de dimnsiuni mai mari. Buzunarul mic avea o întrebuințare cât se poate de logică. Ei bine, minerii puneau acolo pepițele de aur pe care le găseau, pentru a nu le pierde în buzunarele mari.

 

În 1905, când blugii au devenit un trend în Statele Unite ale Americii – în rândul populației din toate clasele sociale – buzunarul mic a primit o nouă întrebuințare – cea de depozitare a ceasului de buzunar cu lanț de argint sau de aur.

 

Comentarii