SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

La Moscova va fi inaugurată expoziția legendarului fotograf Lawrence Shiller

23 septembrie, 2014 Autor: Diana Guja Foto: lawrenceschiller.com


Lawrence Shiller, supranumit și ”fotograful personal al lui Marilyn Monroe” va fi celebrat într-o expoziție fotografică inedită, care va fi lansată mâine, 24 septembrie, la Moscova.

”Fotograf personal. Lawrence Shiller” este titlul expoziției la care vor fi expuse peste 30 de imagini din excepționala arhivă a fotografului. Lawrence Shiller, născut în cartierul new-yorkez Brooklyn, a făcut istorie, fotografiind-ul pe Lee Harvey Oswald, principalul suspect în asasinarea lui John F. Kennedy, dar și pe ucigașul acestuia, Jack Ruby. Acesta, însă, va rămâne în crestomațiile de specialitate, ca fiind fotograful personal al divei holywood-iene, Marilyn Monroe. În cartea sa, ”Eu și Marilyn”, Shiller recunoaște că actrița a fost cea care l-a învățat să fotografieze bine. Când a întâlnit-o pe Marilyn Monroe a doua oară, el avea doar 25 de ani, iar ea era un star de talie internaţională. „Tu eşti deja faimoasă”, i-ar fi zis el. „Acum trebuie să mă faci şi pe mine faimos.” Răspunsul actriţei a venit imediat: „Nu fi atât de infatuat, fotografii pot fi uşor înlocuiţi.”

Odată cu moartea actriței, cariera lui Shiller nu s-a oprit. Azi renumitul fotograf scrie articole și cărți și filmează filme.

Comentarii