SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

La mulți ani, maestre! Vioara de Aur a Neamului, Nicolae Botgros, își sărbătorește astăzi ziua de naștere

25 ianuarie, 2016 Autor: Nicoletta Marcu Foto: facebook.com/NicolaeBotgros


Vioara de Aur a Neamului, Nicolae Botgros, își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Maestrul împlinește 63 de ani.

„La mulți ani de ziua Tată ! Iți doresc multă sănătate și multe realizări frumoase ! Te iubim cu mult drag , Cornel & Cristi BG și Orchestra Națională „Lăutarii””, a scris fiul său Corneliu Botgros pe pagina de Facebook.

Prima orchestră dirijată de Nicolae Botgros a fost „Ciocârlia” de la Edineț. În 1973 este violonist în Orchestra „Mugurel” a Filarmonicii, apoi la „Joc”, ca în 1978 să devină director artistic și prim-violonist la „Lăutarii”.

Cei mai de seamă artiști ai muzicii populare au cântat cel puțin o dată cu Orchestra „Lăutarii” condusă de maestrul Botgros, printre care se pot enumera, Maria Ciobanu, Sofia Vicoveanca, Irina Loghin, Dinu Iancu Sălăjan, Zinaida Julea și mulți alții.

Orchestra Națională de muzică populară „Lăutarii” a fost fondată în anul 1970, în cadrul Filarmonicii de Stat din Moldova, de binecunoscutul interpret Nicolae Sulac, dirijori fiind compozitorul si violonistul Mircea Otel, apoi trompetistul Gheorghe Usaci.

Considerat un magician al viorii, maestrul Nicolae Botgros a fost numit în 1978 la conducerea Orchestrei Populare Lautarii.

Comentarii