SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

La mulți ani, Youtube! 10 ani de existență

14 februarie, 2015 Autor: Daniela Timofti Foto: www.startupist.com


În urmă cu un deceniu a luat naștere portalul Youtube, care în puțin timp a reușit să fie unul dintre preferatele site-uri ale internauților. Promotime vine cu 10 lucruri interesante despre Youtube.
  1. Google a cumpărat domeniul Youtube cu peste 1,5 miliarde de dolari.
  2. Numele domeniului, ”com”, a fost activat pe 14 februarie 2005, dar site-ul și primele videoclipuri aveau să fie încărcate la finele primăverii, în 2005.
  3. Portalul împlinește pe 14 februarie 10 ani de când Chad Hurley, Steve Chen și Jawed Karim au decis că vor să aducă ceva nou în online. Toți trei fondatorii au fost angajați ai PayPal.
  4. Conform lui Karim, ideea a venit după ce la un concert al lui Janet Jackson, din 2004, acesteia i s-au văzut sânii și după un tsunami din Oceanul Indian, tot din 2004. El n-a reușit să găsească videoclipuri cu cele două momente, așa că a vrut un site de video sharing.
  5. Primul videoclip încărcat pe YouTube este al confondatorului Jawed Karim, în aprilie 2005.
  6. În fiecare minut, pe YouTube sunt încărcate aproximativ 300 de ore de videoclipuri.
  7. Între noiembrie 2005 și aprilie 2006, YouTube a primit o investiție de la fondul de investiții Sequoia Capital.
  8. Durata maximă a unui video pe Youtube este de 12 ore.
  9. Încă de la crearea sa, YouTube a fost blocat în diferite țări, ca de exemplu în Tunisia, Thailanda, Iran și Turcia.
  10. La 23 februarie 2008 Pakistanul a blocat YouTube din cauza materialelor ofensatoare privitoare la credința islamică, incluzând imagini ale profetului Muhammad. Această acțiune a autorităților pakistaneze a condus la o cădere aproape globală a sitului YouTube, pentru cel puțin două ore. Interdicția lui YouTube a fost ridicată la 26 februarie 2008, după ce materialele ofensive au fost șterse de pe site.

Comentarii