SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Lacul Albastru, un loc unic în Europa – (FOTO)

22 mai, 2015 Autor: Irina Rogojina


Lacul Albastru este unul dintre cele mai impresionante locuri turistice din România. Cunoscut și ca lacul ce își schimbă culoarea, este deosebit prin origine, dar și prin compoziția chimică a apei.

Localizat în Baia Sprie, Maramureș, rezervația naturală este situată într-o pădure tânără de gorun la altitudinea de 530 m. S-a format între anii 1919-1920, în urma prăbușirii unor vechi galerii miniere de exploatare de pe filonul Domnișoara și a acumulării, de-a lungul timpului, de apă de ploaie. De regulă, apa, care are o concentrație destul de puternică de sulf (7,8 g / l ), are culoarea verde-albăstruie, uneori cu reflexe de smarald și un albastru puternic atunci când mai multe persoane înoată în lac.

Urcând în câteva minute o potecă de lângă lac, puteți vedea întreg orașul Baia Sprie într-o panoramă  uimitoare.

Pe lângă frumusețea sa, locuitorii orașului povestesc că Lacul Albastru ar avea o adâncime mult mai mare de 4 m și că ar „comunica” cu Marea Neagră prin vechile galerii subterane prăbușite.

Traseul dintre Baia Sprie și lac se parcurge pe jos în aproximativ 45 de minute, însă odată ajunși la destinație veți putea admira unul dintre cele mai frumoase locuri turistice, fiind declarat zonă protejată.

 

 

Comentarii