SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Laponia, tărâmul peisajelor de basm

14 noiembrie, 2014 Autor: Daniela Timofti
unnamed (45)


Chiar dacă în nordul Finlandei este o temperatură de până la - 40° C, fanii de peisaje magice profită din plin pentru a surprinde creațiile naturii.

Se spune că în tundra din Laponia există mai mulți reni decât oameni, iar farmecul acestui tărâm este în liniștea, pădurile nesfârșite și fenomenele naturale nemaiîntâlnite, printre care și aurora boreală.

Aurora boreală apare în urma coliziunilor dintre moleculele gazoase care se găsesc în atmosfera Terrei cu particulele încărcate electromagnetic, provenite din Soare. Variaţia de culoari se datorează tipului de molecule gazoase implicate în această reacţie.

Dacă vreți să vedeți acest fenomen, trebuie să veniți în vizită în luna ianuarie, atunci când zilele încep să se lungească și aveți mai mult timp pentru a vedea peisajele. Nu este recomandat să veniți în lunile octombrie și noiembrie, deoarece este prea multă zăpadă, iar activitățile turistice nu sunt încă planificate. Ziua puteți merge cu sania trasă de câini, iar noaptea să dormiți într-un igloo.

Poți găsi nenumărate motive pentru a vizita Laponia, dar cel mai important motiv este pentru a vedea tărâmurile de basm, dar și a vizita țara lui Moș Crăciun.

 

 

Comentarii