SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Licitație de obiecte care i-au aparținut fostului premier Margaret Thatcher

15 decembrie, 2015 Autor: Lucia Cujbă Sursa: agerpres.ro Foto: dailymail.co.uk


Circa 350 de obiecte personale și istorice, printre care bijuterii, discursuri, articole de îmbrăcăminte și poșete ale fostului premier britanic Margaret Thatcher vor fi vândute astăzi la licitație de casa Christie's.

Printre cele mai emblematice articole se numără celebra valiză din piele roșie pentru documente oficiale ale premierilor, estimată să se vândă pentru suma de 4.200 — 7.000 de euro, exemplare semnate ale unor discursuri-cheie, precum și articole de îmbrăcăminte — rochia de mireasă, poșete și bijuterii, precizează casa de licitații.
Un colier marca Chaumet din smaralde și diamante, evaluat 168.000 — 252.000 de euro, va fi și el scos la vânzare, alături de obiecte de porțelan sau cutii de bijuterii. Printre obiectele ce vor putea fi achiziționate figurează și un vultur sculptat, cadou al președintelui american Ronald Reagan, taioare și alte articole vestimentare, precum și celebrele sale genți.
Obiectele — vândute în beneficiul copiilor Doamnei de Fier, Mark și Carol, și al nepoților săi — au fost propuse anterior Victoria and Albert Museum, cel mai important muzeu din lume în ceea ce privește artele decorative și designul, însă instituția a refuzat să le expună. „Muzeul a refuzat politicos oferta de articole de îmbrăcăminte ale baroanei Thatcher, apreciind că aceste elemente de istorie politică a Marii Britanii ar putea fi prezentate mai judicios într-o altă colecție care s-ar concentra pe valoarea lor istorică și socială”, a anunțat Victoria and Albert Museum.

Comentarii