SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Lionel Richie – personalitatea anului la Premiile Grammy 2016

19 august, 2015 Autor: Irina Rogojina Sursa: agerpres.ro


Personalitatea anului la viitoarea gală Grammy Awards, ce va avea loc în luna februarie, anul viitor, va fi cântărețul american Lionel Richie.

„Lionel Richie va fi desemnat personalitatea anului, pe 13 februarie 2016, cu două zile înainte de cea de-a 58-a ceremonie a Premiilor Grammy”, a informat organizația care decernează aceste premii — The National Academy of Recording Arts & Sciences (NARAS).

Hiturile artistului Richie precum „All night long” sau „Dancing on the ceiling” de-a lungul timpului se numără  printre cele mai bune melodii din istoria muzicii.

„Este un privilegiu să-l recompensăm pe Lionel, al cărui talent muzical și acțiuni filantropice au ajuns la milioane de oameni din întreaga lume”, a declarat Neil Portnow, directorul NARAS.

Cântărețul în vârstă de 66 de ani, a relatat că este vorba de cea „mai mare onoare a industriei muzicale” pentru că demonstrează că o carieră muzicală poate rezista trecerii timpului.

Gala Grammy Awards este unul dintre cele mai mari și cele mai importante evenimente dedicate înregistrărilor muzicale. La următoare ediție va cânta Pharrell Williams, iar încasările vor fi donate asociației Musicares, care ajută muzicienii aflați în dificultate.

În acest an, personalitatea anului a fost desemnat Bob Dylan, iar printre alți artiștii ce au primit această nominalizare se numără Barbra Streisand și Paul McCartney.

Comentarii