SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Robo-taxi: Un start-up din Franța vrea să lanseze un vehicul fără șofer, cu capacitate de 6 persoane și un preț de 250.000 de euro

15 noiembrie, 2017 Autor: Mihaela Sorocean Sursa: realitatea.md Foto: realitatea.md

AUTOFirma franceză Navya Technologies vrea să lanseze pe piață un vehicul autonom care poate să transporte la destinație până la 6 persoane fără a avea nevoie de șofer. Prețul viitoarei mașini este estimat la 250.000 de euro.

Tot mai companii anunță planuri pentru oferirea unor servicii de taximetrie cu mașini fără șoferi. După grupul Alphabet, care plănuiește un astfel de serviciu prin divizia sa de vehicule autonome Waymo, un start-up francez vrea să capteze atenția publică printr-un vehicul fără șofer care să transporte până la 6 persoane la destinația dorită.

Potrivit Automarket, Navya Technologies a început să testeze, din luna iulie, un robo-taxi cu 15 locuri în Paris. Acum, însă, cu sprijinul mai multor investitori, francezii vor să lanseze un vehicul mai mic, de doar 6 locuri, pe care să îl vândă cu 250.000 de euro în circa un an.

“Vrem să fim prima companie care să ofere o gamă largă de vehicule autonome”,a spus CEO-ul Navya, Christophe Sapet.

Strategia francezilor este ca mașinile lor să fie dezvoltate complet in-house pentru a beneficia de un avantaj în fața rivalilor pe piața mașinilor fără șoferi.

Comentarii