SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Londra, în căutarea unui „primar de noapte”

21 octombrie, 2015 Autor: Lucia Cujbă Sursa: lesinrocks.com Foto: lesinrocks.com


La Londra, în lista aleșilor locali se va face loc și pentru funcția de „primar de noapte”. Cel cu inițiativa de a crea acest post bizar este chiar actualul edil al metropolei britanice, Boris Johnson, care spune că vrea, în acest fel, să vină în ajutorul vieții de noapte din capitală, considerată în declin.

Presa scrie că deja este formată o echipă specializată în clubbing, coordonată de Johnson. Aceasta se gândește la soluții pentru dinamizarea și păstrarea vieții de noapte a orașului. Printre propunerile grupului se numără înființarea unui post pentru un specialist, numit, după cum am mai menționat, primar de noapte. Ideea nu este însă nouă: astfel de exemple sunt mai multe orașe din Olanda și chiar Parisul.

Les Inrocks și Agerpres notează că specialistul ar trebui să întărească legăturile dintre baruri, cluburi, săli de concerte și autorități, având ca sarcină să discute problemele legate de viața de noapte, cum ar fi poluarea sonoră, criminalitatea sau comportamentele anti-sociale. Printre ideile avansate figurează și îmbunătățirea colaborării dintre administratorii și proprietarii de clădiri. De exemplu, dacă un club se află în apropierea unor locuințe, el trebuie să fie bine izolat fonic pentru a nu deranja vecinii. Dacă, dimpotrivă, un imobil se construiește după deschiderea unui club sau a unei săli de concerte, locuințele trebuie adaptate din punct de vedere fonic.

În ultimii ani, foarte multe localuri s-au închis. Fenomenul are consecințe însemnate asupra economiei și a ofertei culturale a capitalei britanice.

Vedeți aici un reportaj amplu la acest subiect, realizat de BBC.

Comentarii