SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Lucruri pe care trebuie să le faceți dacă ajungeți în Beijing

9 iunie, 2015 Autor: Cristina Movilă Sursa: ghiduri-turistice.info


Poate că nu v-ați gândit la un city break ceva mai departe de continentul european, dar trebuie să știți că Beijingul este unul dintre oraşele spre care vă puteți îndrepta pentru o experienţă urbană altfel. Un oraş cu o vastă cultură, o istorie îndelungată, dar şi numeroase mijloace de distracţie, oraşul Beijing este un amalgam numai bun pentru călătorul dornic de ceva nou.

Orasul interzis din Beijing

Aflați secretele Orașului interzis

Obiectivul turistic simbol al oraşului Beijing este fără îndoială Oraşul interzis. După atât timp ascuns privirii „muritorilor de rând”, oraşul din oraş ne dezvăluie secretele sale. Optați pentru un tur cu ghid, pentru a putea descoperi toate misterele.

Gustați Peking Duck

Peking Duck este o reţetă celebră în întreaga lume datorită modului de preparare ce trece prin numeroase stadii. În Beijing veți găsi meniul la restaurante speciale numite Quanjude.

Ascultați ecoul Templului Raiului

Templul Raiului este locul pe care trebuie să-l vizitați pentru vă face auzită vocea. Un perete special răsfrânge în sunet clar şi puternic până şi cele mai simple şoapte.

Înălțați un zmeu în Tiananen

Tiananmen este o piaţă din Beijing unde înălţarea zmeelor pare a fi o ocupaţie predefinită pentru petrecerea timpului liber. Amestecă-te printre localnici şi înalţă şi tu un zmeu colorat în zilele cu soare.

 

Shopping în piețele de vechituri

Pieţele de vechituri din Beijing ascund comori pentru localnici, dar şi pentru turişti. Din locuri precum Panjiayuan sau Hongqiao vei putea lua numeroase suveniruri unice pentru cei de acasă.

Shopping ”prețios”

Dacă pieţele de vechituri nu sunt tocmai pe placul dumneavoastră, puteți încerca zonele cu produse preţioase la propriu şi la figurat. De la pietrele de jad, până la picturi şi obiecte de artă lucrate manual, puteți face achiziţii sofisticate pentru vacanţă.

 

Admirați urșii panda de la zoo

Foarte puţine grădini zoologice din lume au urşi panda… aşa că, dacă tot ați ajuns până aici, merită să faceți o vizită la Zoo Beijing pentru a vedea celebri urşi.

 

Comentarii