SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Lucrurile lui Hitler, Marilyn Monroe și Churchill vor fi scoase la licitație

19 ianuarie, 2015 Autor: Daniela Timofti Foto: bbc.com


Rochiile actriței Marilyn Monroe, armele lui Billy the Kid, picturile realizate de Winston Churchill şi lucrurile lui Adolf Hitler vor putea fi văzute, dar și cumpărate, anul viitor în cadrul unei licitații. Valoarea acestor piese de colecție este estimată la 10 milioane de lire sterline, iar obiectele au fost adunate de colecționarul David Gainsborough Roberts, în vârstă de 70 de ani.

 

Întreaga sa viață, David și-a petrecut-o adunând diverse obiecte de artă, care au aparținut unor vedete de la Hollywood, dar, mai întâi de toate, dânsul este cunoscut ca expert pe Marilyn Monroe.

„Colecţionez lucruri frumoase de mulţi ani, iar acum, fiindcă nu am familie, m-am gândit să le vând”, a spus el pentru bbc.com.

Chiar dacă în colecția sa David Gainsborough Roberts are și arme, suveniruri și tablouri care au fost ale lui Hitler, există puține șanse ca aceste lucruri să fie vândute în Marea Britanie.

Colecționarul a anunțat că licitația va alea loc în iunie 2016, data când actrița americană, Marilyn Monroe, ar fi împlinit 90 de ani.

Banii obținuți în urma vânzărilor, David Gainsborough Roberts, își va asigura traiul la bătrânețe, va organiza diverse acțiuni de caritate și îi va dona comunității în care a trăit.

 

Comentarii