SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Lumea muzicii este în șoc. Solistul Soundgarden, un uriaș al scenei rock, a murit

18 mai, 2017 Autor: Alexandru Rufanda Sursa: Realitatea.net

DIVERTISMENTChirs Cornell, unul dintre cei mai importanți muzicieni rock a murit miercuri la vârsta de 52 de ani. Reprezentantul lui Cornell, Brian Bumbery, a precizat pentru AP că moartea artistului a fost bruscă și neașteptată și i-a șocat pe membrii familiei sale. Cauza exactă a decesului nu este deocamdată cunoscută.

Chris Cornell a fondat în 1984 trupa Soundgarden, un nume important al scenei grunge, care a vândut până în prezent zeci de milioane de albume în întreaga lume. El a fost atât solist vocal cât și chitarist al trupei, după ce inițial a cântat inclusiv la tobe.

Cornell este de fapt unul dintre fondatorii scenei grunge din SUA, localizată în Seattle la mijlocul anilor ’80. Genul a intrat în mainstream la începutul anilor ’90, prin hiturile mai multor trupe printre care Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden, Alice in Chains sau Stone Temple Pilots.

Trupa, cunoscută publicului larg prin hituri precum Black Hole Sun” sau Spoonman, s-a destrămat în 1997 din cauza diferendelor interne, dar s-a reunit după mai bine de 10 ani, iar în 2012 a înregistrat un nou album.

Între timp, Cornell a scos și albume solo apreciate de critici și de public, iar din 2001 a început să cânte în trupa Audioslave, formată de Tom Morello și ceilalți membri ai Rage Against the Machine după plecarea lui Zack de la Rocha.

Albumele Audioslave s-au bucurat de un real succes, iar trupa, considerată inițial un amestec între RATM și Soundgarden, și-a căpătat o personalitate distinctă.

Comentarii