SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Mai puțin de o lună până la festivalul „Gustar 2016”

10 iulie, 2016 Autor: Daniela Babici


Exact 25 de zile mai sunt până la deschiderea etno-festivalului internațional de muzică „Gustar 2016”. După o pauză de 2 ani, organizatorii revin cu cea de-a VI-a ediție a evenimentului. Acesta se va desfășura în perioada 5-7 august curent, în apropierea satului Furceni, în lunca râului Răut, Parcul Național Orhei.

În ediţia din acest an, în premieră, vor fi instalate două scene, pe care vor evolua zeci de artişti talentaţi, atât din ţară, cât şi de peste hotare. Surprizele evenimentului vor fi recitalurile oferite de interpreţi şi formaţii de renume: Figli di Madre Ignota (Italia), Loredana (România), Vanotek (România) și Vali Boghean (Republica Moldova).

Gustar_2013_411

De asemenea, vizitatorii vor avea ocazia să admire cel mai mare photowall expus vreodată în aer liber în Moldova – „Galeria prietenilor”. Acesta va măsura aproximativ 50 de metri în lungime. Organizatorii vor afişa pe el portrete şi imagini cu participanţii de la ediţiile precedente ale festivalului „Gustar”.

În plus, se va extinde zona de camping, astfel încât vizitatorii să poată beneficia de cele mai bune condiţii. Pentru amatorii de istorie şi excursii vor fi organizate tururi gratuite. Ele vor include principalele obiective din zonă: băile tătăreşti și mănăstirile rupestre din Orheiul Vechi, cetatea getică de la Butuceni, locuinţele de piatră, biserica „Sfânta Maria” și cea medievală.

2

Totodată, festivalul va cuprinde mai multe activităţi complementare, împărţite în următoarele categorii:

  • Kids Zone: activităţi socio-educative pentru dezvoltarea armonioasă a celor mai mici, jocuri cognitive şi sportive pentru copiii de toate vârstele;
  • Relax Zone: destindere şi atmosferă de vacanţă, hamace şi canapele confortabile în cea mai liniștită zonă a festivalului;
  • Krafts Zone: ateliere interactive, unde oaspeţii vor putea crea produse lucrate artistic, fiind ghidaţi de meşteşugarii prezenţi la festival;
  • Tasty Zone: bucătărie naţională şi internaţională, cu o gamă variată de bucate delicioase şi băuturi răcoritoare;
  • Book Zone: o colecţie de cărţi, pe care vizitatorii le pot împrumuta pentru a se odihni prin intermediul lecturii;
  • Techno Zone: teritoriu destinat reîncărcării telefoanelor, laptopurilor, gadgeturilor, pentru ca vizitatorii să poată fotografia/filma, distribui şi relata live despre eveniment.

3

De-a lungul anilor, evenimentul a devenit unul de importanță națională. Festivalul este un spaţiu ce devine, pentru trei zile, centrul cultural și de divertisment al țării. „Gustar” e mai mult decât un festivalul muzical, pentru că oaspeții noștri sunt cea mai importantă parte a evenimentului.

Aveți posibilitatea unică de a petrece un week-end deosebit cu familia sau prietenii într-un spațiu natural. Astfel, veți asculta cei mai populari artiști ai momentului și veți putea profita de excursii în zone istorice. De asemenea, veți participa la numeroase activități și workshop-uri. Festivalul este dedicat tuturor vârstelor și preferințelor culturale!

1

Pentru informaţii şi rezervări de bilete, apelați la casa Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici” (tel. 022 222 734). Pentru întrebări, propuneri și lucruri care vă interesează despre festival, puteți să expediați un mesai la adresa de e-mail: festival@gustar.md.

5

Amintim că, prima ediţie „Gustar” a avut loc în anul 2010. Între timp, proiectul a reuşit să devină cel mai mare festival de muzică din Republica Moldova, recunoscut la nivel internaţional. În jur de 20 000 de persoane au vizitat  fiecare ediţie a evenimentului. Oaspeții „Gustar” au fost turişti din toate colţurile lumii, devenind una dintre destinaţiile preferate din regiune, graţie diversităţii culturale promovate.

4

Acest eveniment este organizat de compania „Sens Music”, cu suportul „Fundaţiei Est-Europene”, din resursele acordate de Guvernul Suediei şi de Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA. Partener este şi proiectul de  ompetitivitate al USAID Moldova.

Salvează

Salvează

Salvează

Comentarii