SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Mănânci şi slăbeşti. 5 alimente care ard calorii

31 martie, 2015 Autor: Laura Grigore


După o iarnă lungă şi geroasă când am dus lipsă de lumină, căldură şi ne-am ales cu câteva kilograme în plus, a venit timpul să ne bucurăm de soare, zile lungi şi să scăpăm de „şunculiţele” adunate în jurul taliei. Experţii susţin că cea mai bună metodă de a slăbi este să folosim produsele alimentare care ne grăbesc metabolismul, ard caloriile, dar şi să ne alimentează creierul cu substanţe nutritive. De obicei, acestea sunt produsele care conţin multe protiene, fibre şi substanţe speciale care au menirea să ardă grăsimile. Oamenii de ştiinţă au făcut şi o listă a produselor indicate în diete.

1 Nucile

În ciuda conținutului ridicat de grăsimi, nucile sunt  – unul dintre cei mai buni asistenți în sarcina dificilă de a pierde kg în plus. Ele sunt sărace în carbohidraţi, bogate în proteine şi fibre, iar grăsimile pe care le conțin, fac parte din grupul grăsimilor nesaturate, utile organismului. Datorită compoziției și structurii sale, caloriile din nuci se digeră greu, iar 10-15% din calorii nu sunt absorbite. Nucile sunt foarte seţioase, ceea ce vă permite să vă controlați foamea. În plus, e dovedit științific că nucile accelerează procesul metabolismului. Pentru a obține rezultate de calitate, este suficient să mâncaţi 10-15 nuci pe zi (nu prajite, nu sărate, şi fără adaos de zahăr). Şi cel mai bine e să nu le combinaţi cu alte produse sau băuturi.

2 Untul de cocos

Da, iarăşi unt, iarăşi grăsimi. Doar că aceste grăsimi au un conţinut special. În primul rând, ele au o sațietate mare şi în al doilea rând, ard până la 120 de calorii pe zi. Studiile au remarcat, de asemenea că persoanele care consumă untul de cocos reuşesc mai rapid să scape de grăsimile din jurul taliei. Pentru un efect maxim, folosiţi una-două linguri de unt de cocos pe zi.

3 Cartofii fierţi

Cartofii pot fi atât duşmanul cât şi prietenul dietei noastre. Cartofii prăjiţi, evident că se digeră greu şi ne adaugă kg, iar cartofii fierţi sau copţi, datorită conţinutului redus de calorii, ne ajută să ne debarasăm de grăsimile acumulate. Legumele ne ţin de foame mai mult timp, ceea ce ne face să mâncăm mai puţin. Dacă vă doriţi să sporiţi acest efect, consumaţi-le reci, pentru că în aşa mod, amidonul din ele lucrează în organism ca fibrele.

4 Cafeaua

Cafeaua naturală este bogată în antioxidanți și substanțe bioactive. Cofeina accelerează metabolismul și arde grăsimi de până la 10-30%, prin urmare, ajută la pierderea din greutate. Potrivit unui studiu, 600 mg de cofeină pe zi (aproximativ o jumatate de litru de cafea), vă ajuta să ardeţi până la 150 de calorii suplimentare. Cu toate acestea, există, de asemenea, dovezi că acest efect scade cu timpul. Aşa că indicat ar fi să beţi cafea odată la două zile, ca să nu pierdeţi efectul miracolos pe care-l are asupra organismului.

5 Oţetul de mere

Beneficiile pentru sănătate a oţetului de mere este deja cunoscut şi dovedit de numeroase studii. Oţetul de mere în combinaţie cu produsele alimentare calorice ne ajută să ne săturăm mai rapid. Studiile au demonstrat că persoanele care consumă zilnic două linguri de oţet de miere, fără să se abţină de la oricare alte alimente, au reuşit să slăbească timp de 12 săptămâni cu 1,7 kg.

Comentarii