SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Maraton la Polul Nord: Dumitru Voloşin a înfruntat gerul şi a obţinut locul II!

19 aprilie, 2018 Autor: Gabriela Grițco Foto: sporter.md

SPORTDumitru Voloşin a obţinut locul doi pentru Republica Moldova la una dintre cele mai severe competiţii din lume, Maratonul de la Polul Nord. Acesta a parcurs un traseu de 40 km, la un ger de minus 25 de grade Celsius, timp de 5 ore, 3 minute şi 26 de secunde.

Potrivit lui Dumitru, cursa a fost un test foarte dificil, iar rezultatul l-a surprins plăcut:” Visez să trec peste Polul Nord de mulți ani. Și de a-ţi realiza visul…și mai ales de a ajunge la linia de sosire al doilea (și primul printre moldoveni!) – este foarte cool, „- spune Voloşin.

Dumitru Voloşin, în vârstă de 43 de ani, a trecut linia de finiş după 29 de minute de la ajungerea grecului Argyrios Papathanasopoulos. În cadrul maratonului au participat 60 de atleţi, care au avut de înfruntat condiţii extreme.

Maratonul de la Polul Nord – este una dintre cele mai dificile curse, atât pentru participanți, cât şi pentru organizatori. Problema este că competiția se desfășoară în zona Polului Nord în lagărul de gheață „Barneo”, care se află pe un platou de gheață cu drift. În plus, participanții conduc un maraton complet sau o jumătate de maraton la o temperatură de -25 pe un traseu complet înzăpezit. Maratonul de la Polul Nord presupune, de asemenea, condiții meteorologice imprevizibile. De exemplu, anul acesta, cursa a fost amânată între 9 și 16 aprilie datorită unei situații meteorologice complicate. Problema este că, înainte de tabăra de gheață „Barneo”, participanții zboară cu avionul din Spitsbergen. În prezent, s-a format o fisură pe pista de pe terenul de gheață din lagărul Barneo, din cauza căruia o parte din sportivi, inclusiv Dumitru Voloşin, rămân pe gheață, așteptând repararea benzii.

Comentarii