SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Margaret Thatcher, cea mai influentă femeie din toate timpurile

1 decembrie, 2015 Autor: Lucia Cujbă Sursa: mediafax.ro Foto: dailymail.co.uk
072D413200000514-3340561-image-a-44_1448945379665


Fostul premier britanic Margaret Thatcher, supranumită "Doamna de Fier", a fost desemnată cea mai influentă femeie din toate timpurile, potrivit unui sondaj al companiei Scottish Widows, care le include, printre altele, pe laureata premiului Nobel Marie Curie, pe prinţesa Diana şi pe maica Tereza.

„Doamna de Fier” conduce acest clasament al celor mai influente femei din toate timpurile, fiind desemnată în acest sens în sondajul realizat în rândul a 2.000 de persoane.  Margaret Thatcher este urmată în clasament de savanta Marie Curie, prima femeie care a primit un premiu Nobel şi singurul om de ştiinţă care a primit două astfel de distincţii în două domenii ştiinţifice diferite – fizică şi chimie.

 

Pe locul al treilea în acest clasament s-a situat regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii.

 

În topul 10 al celor mai influente femei din toate timpurile se mai regăsesc prinţesa Diana, maica Tereza, regina Victoria şi vedeta de televiziune Oprah Winfrey.

 

Aviatoarea Amelia Earhart, considerată un pionier al aviaţiei, întrucât a fost prima femeie din lume care a traversat Oceanul Atlantic la bordul unui avion cu un singur loc în cabină, a fost desemnată cea mai influentă sportivă.

 

Scriitoarea Jane Austen conduce clasamentul celor mai influente femei din domeniul artelor creative.

 

Judi Dench, una dintre puţinele femei în viaţă care au fost nominalizate în acest sondaj, conduce clasamentul celor mai influente persoane de sex feminin din domeniul artistic. Scriitoarea franceză Simone de Beauvoir, care a murit în 1986, a fost desemnată cea mai influentă intelectuală care a activat în domeniul public.

Comentarii