SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Mărimea contează. Festivalul falosului în Japonia

8 aprilie, 2015 Autor: Cristina Movilă Sursa: dailymail.co.uk


În fiecare primăvară, locuitorii Țării Soarelui Răsare se adună în orașul Kawasaki, pentru a aduce omagii organului genital masculin. Special pentru acest eveniment, sunt construite temple închinate penisului, iar oamenii se roagă pentru o căsnicie prosperă și copii sănătoși. În același timp, populația este informată despre bolile cu transmitere sexuală.

 

În timp ce în multe țări sexul este un subiect tabu, japonezii îl sărbătoresc. Shinto Kanamara Matsuri în traducere ”Sărbătoarea Penisului de Fier” este un festival închinat fertilității.

 

Localnicii ies în stradă și participă la parada celor mai mari și colorate forme falice, iar spectatorii se delectează cu acadele inspirate de tematica evenimentului.

 

Originile festivalului datează din secolul al XVII-lea, când prostituatele veneau să se roage la altarul Kanamara din Kawasaki, pentru a fi protejate de bolile cu transmitere sexuală.  Această protecție este considerată divină.

 

Astăzi festivalul este o adevărată atragere pentru turiști și, din acest motiv, este folosit pentru strângerea de fonduri pentru bolnavii cu HIV.

 

La eveniment iau parte persoane de toate vârstele, mai mult decât atât, acesta este încurajat de organizațiile care luptă împotriva răspândirii bolilor cu transmitere sexuală.

Comentarii