SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Mark Zuckerberg, acuzat de abuz de putere

9 septembrie, 2016 Autor: Lucia Ciobanu Sursa: digi24.ro

SOCIALCel mai mare ziar al Norvegiei a publicat pe prima pagină o scrisoare deschisă adresată CEO-ului Facebook, Mark Zuckerberg, prin care blamează decizia companiei de a cenzura o fotografie celebră făcută în timpul Războiului din Vietnam şi îi cere să îşi recunoască şi să îşi respecte rolul de „cel mai puternic editor al lumii”, informează The Guardian.

Espen Egil Hansen, redactor-şef şi CEO al ziarului norvegian Aftenposten, l-a acuzat pe Zuckerberg că a abuzat de putere fără să îşi dea seama prin reţeaua de socializare, care a devenit un mediu prin intermediul căruia ştirile şi informaţiile circulă în jurul lumii, scrie News.ro.

„Sunt supărat, dezamăgit, chiar speriat de ceea ce urmează să îi faci pilonului principal al societăţii noastre democrate. Sunt îngrijorat că cel mai important canal din lume limitează libertatea, în loc să încerce să o dezvolte, şi că acest lucru se întâmplă ocazional într-un mod autoritar”, a spus el.

Controversa a fost generată de decizia Facebook de a şterge un mesaj publicat de scriitorul norvegian Tom Egeland, care a conţinut fotografia „The Terror of War”, câştigătoare a premiului Pulitzer, captată de Nick Ut. Imaginea surprinde copii care fug de un atac cu napalm din timpul Războiului din Vietnam, între care se numără şi Kim Phúc, în vârstă de 9 ani, care a fost surprinsă nud. Mesajul lui Egeland a fost despre şapte fotografii care au schimbat istoria războiului. În consecinţă, Egeland a fost suspendat de pe Facebook.

Aftenposten a scris despre suspendare, folosind aceeaşi fotografie în articol, care a fost distribuită, apoi, pe pagina de Facebook a publicaţiei. Ziarul a primit un mesaj din partea reţelei de socializare, care i-a cerut să înlăture sau să pixeleze imaginea.

„Orice fotografie care înfăţişează organe genitale, fese sau sâni nud, va fi înlăturată”, a explicat Facebook.

”Deşi recunoaştem că fotografia este simbolică, este dificil să facem distincţie între a permite o fotografie cu un copil nud şi nu şi altele. Încercăm să găsim un echilibru între a le permite oamenilor să se exprime, în timp ce menţinem o experienţă sigură şi respectuoasă pentru comunitatea noastră globală. Soluţiile noastre nu vor fi întotdeuna perfecte, dar vom continua să încercăm să ne îmbunătăţim politicile şi modurile în care le aplicăm”, a spus un purtător de cuvânt al Facebook, într-un răspuns pentru The Guardian.

Comentarii