SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Matcha, băutura dedicată meditației

15 aprilie, 2015 Autor: Felicia Macaleț


Fiind descris ca împăratul ceaiurilor verzi, Matcha este prima și cea mai veche varietate de ceai verde din Japonia. Deși la noi a ajuns să se bucure de popularitate abia acum câțiva ani, nu toți îi cunosc beneficiile.

 

Matcha este catalogată de către budiști ca o băutură dedicată meditației, iar cei mai renumiți bucătari au ajuns  să facă din Matcha materia primă pentru  tot mai multe produse: ciocolate, trufe, înghețată, prăjituri ba chiar și latte.

Dar ce este, de fapt, ceaiul Matcha și cum se obține?

Matcha este crescut în Japonia, pe plantații ferite de razele directe ale soarelui. După ce au fost culese, frunzele sunt supuse măcinării în mori speciale de granit, până devin pulbere de culoarea verde intens.

Matcha este o bombă de sănătate!

  1. Arde caloriile și stimulează metabolismul;
  2. Este un detoxifiant natural și eficient;
  3. Este calmant și relaxant;
  4. Conține fibre, clorofilă și vitamine;
  5. Îmbunătățește starea de spirit și sporește concentrarea;
  6. Reduce colesterolu și zaharu din sânge;
  7. Asigură cantitatea necesară de vitamina C, seleniu, zinc și magneziu.

 

Comentarii