SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Mercedes Benz: crossover mic, planuri grandioase

7 noiembrie, 2014 Autor: Sabina Roibu Sursa: driving.ca


Băieții de la Mercedes Benz au prezentat publicului larg imaginile nulului crossover compact. Prototipul a primit numele de G-Code, iar premiera oficială a acestuia este planificată în timpul showului internațional de automobile de la Los Angeles.

Micuțul G-Code a fost proiectat de studioul de modelare Mercedes din Germania și Japonia, fapt ce se simte foarte mult prin aspectul exterior al proiectului. Mărimile noului crossover compact, nu sunt atât de mici cum se preconiza: lungimea – 4100 mm, lățimea 1900 mm, înălțimea 1500 mm.  ”Minusculul” Smart (o altă creație ”microscopică” a celor de la Mercedes), oricum, rămâne primul în topul automobilelor compacte.

Mai mult decât atât, conceptul se laudă cu roți ”de mașini mari”  – 21 de inci și iluminarea grilei din față. Mașina este dotată cu o transmisie de tip hibrid,  iar partea exterioară este acoperită cu vopsea gri fotoelectrică, cu ajutorul căreia își poate reîncarcă bateriile, folosind energia solară.

Este foarte posibil că prototipul G-Code este o ”rudă foarte apropiată” cu modelul X-Class, a cărui producție a fost anunțată anterior și care va împărți o bază cu Renault Captur.

Micuțul Mercedes ar trebui să devină concurent direct pentru ”elita germană” – Audi Q5 și BMW X3. Experții prognozează startul producerii X-class-ului abia pentru anul 2016, căci pentru 2015 deja a fost anunțat oficial startul producerii crossoverului MLC, iar plasarea pe piață simultan a două produse noi ar fi un pas lipsit de sens.

Comentarii