SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Mihai Stratulat, despre febră: „Stimate mămici, vreau să vă împărtășesc ceva, poate o să mai prindeți la curaj și nu o să vă mai temeți de răceli și febră înaltă”

13 martie, 2018 Autor: Doinița Babalic Sursa: perfecte.md Foto: perfecte.md

STIL DE VIAȚĂMihai Stratulat, renumitul pediatru de la noi din țara, devenit și unul dintre cei mai de încredere medici, în opinia părinților de la noi. Acesta are un grup pe facebook, intitulat „Ask a DOCTOR”, unde dă multe răspunsuri utile pentru mămici. Recent, acesta a vorbit despre răcelile fiului său, Petrică și metodele de tratare.

„Stimate mămici, vreau să vă împărtășesc ceva, poate o să mai prindeți la curaj și nu o să vă mai temeți de răceli și febră înaltă. Petrică al meu are 5,5 ani și nu a avut niciodată pneumonie, cu toate că a avut de foarte multe ori tusa umedă și febră înaltă 39,6-39,8°C, mai ales în primul an de grădiniță, însă nu a făcut niciodată radiografie! A primit însă de 2-3 ori AB în sirop, pentru că este purtător de Streptococul B-hemolitic și a făcut Angină foliculară! Prima dată a primit AB la 2,5 ani!

În primul an de grădiniță, o săptămână mergea și una stătea acasă, avea răceli frecvente cu febră 39,6-39,8°C în primele 3 zile. În al doilea an răcea mai rar, iar în al 3-lea, racelele erau foarte rare. După 3 zile de febră înaltă, în a 4-a zi mânca înghețată! Copiii voștri nu se deosebesc de Petrică al meu! Aduceți-vă aminte cum ați fost voi când erați mici, câte pneumonii ați avut? Sper, măcar acest lucru să vă ajute să înțelegeți că copiii mai răcesc, mai fac febră înaltă și asta nu este indicație pentru AB și radiografie! Cu respect, al vostru, Mihai Stratulat!”

Comentarii