SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Mini pregătește cel mai mic model al său: Mi-Minor

4 februarie, 2015 Autor: Sabina Roibu Sursa: blog.caranddriver.com Foto: blog.caranddriver.com


În viitorul apropiat, linia de producție a companiei ”englezo-germane” Mini se va îmbogăți cu încă un model. Acesta va reprezenta un hatchback ultra compact care va ocupa postura de cel mai mic și ”bugetar” model al producătorului.

Se presupune că micuțul se va alege cu multe caracteristici de la conceptul extravagant ”Rocketman”, iar denumirea acestuia – ”Minor” va reprezenta începutul reînvierii mărcii renumitului producător britanic. Cât nu ar fi de straniu, dar BMW optează pentru suportul celor de la Toyota.

Conform zvonurilor insider-ilor de la Mini, lucrul asupra proiectului Minor a startat intens la începutul anului 2015, fiind condus de Claus Frelich. Se preconiza că ”BEBE-Mini” (așa este numit Minor de angajații companiei) va folosi șasiul de la Toyota Aygo, însă mai târziu a fost adoptată decizia de proiectare a unui șasiu totalmente nou, cu o greutate mai mică. Produsul final va apărea în 2-3 ani, iar prețul automobilului minuscul va fi destul de ”matur” – 14 000 – 16 000 $.

De menționat că primul model coupe Morris Mini-Minor (sau Austin Seven) a apărut pe lume în 1959, devenind un automobil într-adevăr revoluționar având tracțiune pe roțile din față, un salon extrem de spațios, preț mic de vânzare și un design remarcabil.

În concluzie, folosirea denumirii clasice a mărcii impune celor de la Mini o responsabilitate enormă, căci menținerea statutului de automobil superb este o muncă asiduă și foarte grea.

 

 

Comentarii