SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Minut de reculegere la Barcelona, în memoria victimelor atacului terorist. Regele Spaniei Felipe al VI-lea şi premierul, în faţa mulţimii adunate pe La Rambla: Trei zile de doliu naţional în Spania

18 august, 2017 Autor: Alexandru Rufanda Sursa: Mediafax.ro

RECOMANDĂMMii de persoane, inclusiv regele Spaniei, Felipe al VI-lea, şi premierul spaniol Mariano Rajoy, au ţinut, vineri, un minut de reculegere în memoria victimelor atacurilor teroriste din Barcelona şi din Cambrils, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

Felipe al VI-lea, Mariano Rajoy şi guvernatorul regiunii Catalonia, Carles Puigdemont, au stat în faţa mulţimii adunate în Placa de Catalunya, în apropiere de locul în care autorul atacului terorist a intrat cu un camion în oamenii care se plimbau.

La finalul minutului de reculegere, participanţii au început să aplaude şi să scandeze în repetate rânduri „Nu îmi e teamă, nu îmi e teamă!”.

Mai multe persoane au depus flori, au aprins lumânări şi au întins steaguri ale Spaniei pe asfalt.

Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, a decretat trei zile de doliu naţional în urma atentatului comis în oraşul Barcelona, soldat cu 14 morţi şi 130 de răniţi.

„Ştim că teroriştii pot fi învinşi”, a declarat Mariano Rajoy.

Premierul a anunţat doliu naţional în Spania în perioada 18-20 august.

Cel puţin 14 persoane au fost ucise, iar alte 130 au fost rănite în urma atentatului comis joi după-amiază în oraşul spaniol Barcelona. Atacul a fost revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic

Comentarii