SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Mircea Cărtărescu a fost premiat la Leipzig pentru cea mai bună carte

12 martie, 2015 Autor: Daniela Timofti Foto: Facebook


Scriitorul român, Mircea Cărtărescu, a fost premiat pentru cea mai bună carte la Târgul de cărți de la Leipzig. Opera pentru care a obținut acest premiu este triologia ,,Orbitor” , în care povestește despre lumea suprarealismului și dezvăluie unele detalii despre comunismul din România.

Cărtărescu afirmă că doar prin cărți își poate păstra libertatea într-un regim totalitar și a încercat să promoveze acest lucru prin lucrarea sa.

Postul de radio din Germania, Deutsche Welle, a informat că Mircea  Cărtărescu este considerat un pretendent la premiul Nobel pentru Literatură, iar operele sale au fost traduse în peste 12 limbi. De asemenea, postul de radio german a venit cu felicitări pentru reușita profesorului universitar, Mircea  Cărtărescu, și a realizat cu el un interviu despre viața și opera acestuia.

Târgul de carte de la Leipzig s-a deschis pe 11 martie și aduce un omagiu personalităților care au construit punți culturale între Europa de Vest, Centrală şi de Est.

Cele trei volume ale trilogiei „Orbitor” au fost traduse în germană și publicate de editura Zsolnay din Viena, iar primul volum, „Orbitor: Aripa stângă”, a fost tradus în engleză în 2013 și publicat de Archipelago Books în New York.

 

Comentarii