SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Moda aduce în Franța mai mulţi bani decât industriile de vârf

11 ianuarie, 2017 Autor: Redacţia PROMOTIME Sursa: news.ro
agfzad0ym2zjyzq3zdvhmjllotvmnji4ntbkywe0mwmzmzq0nq-thumb

ECONOMIECasele de modă franceze şi afacerile asociate modei, precum producătorii de bijuterii, ochelari de soare, ceasuri şi cosmetice de lux, generează vânzări mai mari decât industria aerospaţială şi cea a automobilului, potrivit unui studiu comandat de Institutul Francez al Modei (IFM), informează Reuters, preluat de News.ro.

Vânzările anuale generate de industriile asociate modei cu sediul în Franţa totalizează peste 150 de miliarde de euro. Prin comparaţie, industria aerospaţială generează vânzări de 102 miliarde de euro, iar industria automobilului vânzări de 39 de miliarde de euro. Studiul, realizat de economişti independenţi şi statisticieni de la Institutul Naţional de Statistică şi Studii Economice din Franţa (INSEE), a folosit, de asemenea, date personalizate primite de la clienţi.

bfef07f865f1d705b06bad612e1a6812-627x767

„Această industrie (a modei, n.r.) este extrem de subestimată de autorităţile publice”, a spus Ralph Toledano, directorul brandurilor de modă Nina Ricci şi Jean-Paul Gaultier şi preşedinte al Federaţiei Franceze a Designerilor de Haute-Couture şi Prêt-à-porter.

„Francezii nu sunt foarte conştienţi de importanţa pe care o au aceste industrii asupra stilului de viaţă al ţării. În străinătate, pot să vă asigur că oamenii nu vorbesc despre Airbus, ci despre Chanel şi Yves Saint Laurent”, a adăugat Ralph Toledano.

Comentarii