SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Modeling sau prostituție de lux?

3 ianuarie, 2015 Autor: Silvia Petrov


“În Moldova s-a făcut și se face prostituție de lux. ” “Era o agenție aici, care duceau fete virgine la Moscova și le vindeau la oligarhi cu zeci de mii de euro. ” “Sunt multe mame care le permit fiicelor să facă prostituție.”

 

Goana după bani a devenit un fenomen care a luat amploare, mai ales în rândul adolescentelor cu “aspirații înalte” în viață. Metodele la care acestea recurg pentru a obține mulți bani, nu sunt întotdeauna decente.

Se practică în modeling prostituția sau este doar un mit?

Această întrebare i-am adresat-o în primul rând designerului vestimentar și fondatoarei agenției de modele ”Viva Models”, Valentinei Vidrașcu, care este în această industrie de 18 ani. “Da. Tare. În Moldova s-a făcut și se face prostituție de lux și nimeni nu ia atitudine, pentru că mulți nu înțeleg cum se întâmplă lucrurile astea. Vreau să-ți spun că sunt multe mame care le permit fiicelor să facă prostituție.”

Mai mult, Valentina Vidrașcu ne-a spus că răsunătorul caz, intentat pe numele directorului general Fashion TV Moldova, Korneliu Vidrașco, a afectat-o direct. “Sunt revoltată că se aud zvonuri că acest Korneliu e fiul meu sau soțul meu, deși eu sunt Vidrașcu, el este Vidrașco. ”, ne-a spus Valentina Vidrașcu.

Pentru a face parte din categoria prostituatelor de lux, o tânără trebuie să aibă anumite calități: în primul rând să fie frumoasă, sexy, stilată și n-ar strica puțină inteligență, ne-a spus o prostituată de lux, care și-a început ”cariera” în calitate de model.

Le-am contactat și pe modelele Cristina Smirnova, care este directoarea Fashion TV Moldova și pe Kristina Ciasovschih, care este și iubita lui Korneliu Vidrașco să le întrebăm, dacă se practică prostituția în modeling și ce ne pot spune despre acuzațiile care-i sunt aduse lui Korneliu Vidrașco. Reacția a fost cea la care ne-am așteptat.

”Îmi cer scuze, nu vreau să răspund la astfel de întrebări.”, ne-a spus Cristina Smirnova, directoarea Fashion TV Moldova și a închis telefonul.

La rândul său, modelul de la Fashion TV Moldova,  Kristina Ciasovschih, a avut aceeași reacție: ”Nu vreau să răspund la nici o întrebare.”

 

”Nu există în Moldova agenție de modeling curată.

Prostituția de lux este mascată de agențiile de fotomodele. Politicienii, interlopii și milionarii beneficiază de serviciile lor.

O altă sursă, a cărei identitate nu a vrut să fie dezvăluită, ne-a relevat detalii picante din această industrie.

”Eu am intrat în afacerea asta de modeling cu foarte mulți ani în urmă și eu știu prea bine ce s-a întâmplat în Moldova. Și au fost multe agenții de modele, care au făcut prostituție de lux. Era o agenție aici, care duceau fete virgine la Moscova și le vindeau la oligarhi cu zeci de mii de euro.

Oligarhii care aveau agenții de modele organizau concursuri de Miss, făceau castinguri, le selectau pe acelea care nu erau bune pentru modeling, aveau sânii mari, erau mai sexy. Erau agenții, care aveau câte un catalog în care erau pozele cu toate fetele în diferite ipostaze și mai jos scria ”Koshechka”, ”Kotenok” și prețul, 300 de dolari pe atunci pentru fiecare fată.

Eu am încercat toți anii ăștia să lupt cu sistemul acesta și cred că 12 ani am suferit tare mult. ”, ne-a spus sursa.

Un model, numele căruia nu a vrut să-l divulge ne-a spus următoarele: “În Republica Moldova cred eu că se practică. Până la urmă fiecare se ocupă cu ce poate în viață. Eu nu m-am interesat de taxe, am auzit de la câteva surse, care fac chestia asta. Spre exemplu în Japonia sunt discoteci, unde modelele intră gratis, primesc alcool, mâncare gratis. E clar că nopțile nu mai stau acasă, fetele se distrează în lumea asta.

Unde sunt agenții puternice, cu un nume mare, nimeni nici nu are interesul să-și strice imaginea. Din contra, modelul este verificat dacă este acasă. Sunt situații când după o oră anumită nu ți se permite să ieși în oraș, nemaivorbind să mai lucrezi undeva suplimentar. Dar când ești asigurată cu un job mai bun și dispui de resurse financiare bune, stai cuminte acasă, mai citești o carte.

În Republica Moldova nu este totul chiar atât de rău. Rău este altceva, vin mulți de peste hotare și părerea mea este că nu e nevoie să fii model și fetele simple care și cu ce își ocupă timpul.”, ne-a spus modelul.

 

UPDATE:

Pe 6 ianuarie expiră mandatul de arest pe numele directorului general Fashion TV Moldova, Korneliu Vidrașco, care este suspectat de proxenetism și trafic de ființe umane, ne-a informat procurorul Viorel Morari.

Totodată, procurorul a adăugat: ”Sunt audiați martorii, o parte vătămată. – Se vehicula că acest dosar ar fi la comandă. Dvs. ce părere aveți? – Toate dosarele în care sunt implicate persoanele, care au un statut în Republica Moldova, se vehiculează că sunt la comandă. Eu personal, ca procuror, vă spun că se efectuează acțiuni de urmărire penală, strict în conformitate cu codul de procedură penală. ”, ne-a declarat procurorul Viorel Morari.

Vă reamintim că pe 18 decembrie, Korneliu Vidrașco  împreună cu designerul vestimentar, Daniel Racovizza, au fost arestați de către colaboratorii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul Korneliu Vidrașco riscă până la 15 ani de pușcărie.

Korneliu Vidrașco a activat aproape cinci ani în cadrul MAI, Direcția Generală de Combatere a Crimei Organizate, după care în Centrul pentru combaterea traficului de persoane. La vârsta de 25 ani a primit gradul de căpitan și tot atunci a pus punct carierei în MAI, pentru că și-a deschis propriul business.

 

 

 

 

Comentarii