SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Moscova menține mandatul de arestare pe numele lui Vlad Plahotniuc, exact în ziua promulgării legii antipropagandei ruse!!!

10 ianuarie, 2018 Autor: Doinița Babalic Sursa: realitatea.md Foto: europalibera.org

POLITICĂÎntâmplător ori ba, astăzi, când președintele Parlamentului din Republica Moldova, Andrian Candu, a semnat decretul de promulgare a legii anti-propagandă rusă, a fost luată și decizia de confirmare a mandatului de arestare al președintelui Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, de către Judecătoria orașului Moscova.

Potrivit Interfax, decizia Tribunalului Basmanni din Moscova din 30 noiembrie 2017 rămâne neschimbată, iar recursul a fost respins.

Conform deciziei de primă instanță, Plahotniuc s-a ales cu arest preventiv pe un termen de două luni, în cazul în care va fi reținut sau va încerca să intre în Federația Rusă. Totodată, liderul democraților a fost inclus pe lista personelor aflate în căutare internațională în Rusia.

Amintim că la 30 noiembrie 2017, Curtea Basmanni, a emis mandat de arestare pe numele lui Vlad Plahotniuc, fiind acuzat de tentativă de omor, în urma declarațiilor făcute de către primarul orașului Bălți, Renato Usatâi, care este refugiat la Moscova..

De menționat faptul că anterior, autoritățile ruse au solicitat Interpolului să-l anunțe în căutare internațională pe Plahotniuc. În urma analizării cererii, conducerea Interpol a refuzat să-l declare în căutare internațională pe liderul democraților, argumentând prin faptul că această acțiune ar fi motivată politic.

Comentarii