SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Motivul din care înghețata cu aromă de struguri nu va exista niciodată

29 aprilie, 2015 Autor: Ana Creascov Sursa: thechive.com


Înghețată din struguri nu există. De ce? Răspunsul are o mulțime de tangențe cu câinii, fetițele, companiile farmaceutice - în fine, problema e mult mai complicată decât vă puteți imagina.

 

După succesul invenției sale – cocktail din înghețată cu sucuri acidulate, în 1874, Robert Green a declarat: „Oamenii sunt plictisiți de vanilie și ciocolată. Ei doresc ceva mai mult.”. Însă, el nu a știut că strugurii conțin o moleculă specială, antocianina, care îi protejează de la îngheț.

Mai multe companii, inclusiv Baskin Robins, au avut câteva încercări de a demonstra contrariul, dar toate au eșuat, din cauza moleculei respective. Nicio descoperire nu s-a făcut, până în momentul în care Ben de la „Ben and Jerry’s” a decis să acționeze. Mai târziu el a recunoscut că aceasta a fost o provocare din partea surorii mai mici a lui Jerry.

 

Ben a început să experimenteze, incluzând coaja și sucul. În timp ce nu a înțeles știința din spatele acestui proces, totuși a constatat că includerea cojii a crescut nivelul antocianinei îndeajuns pentru a aduce înghețata la consistența sa solidă.

Becky era fericită și împlinită, dar ce a urmat ulterior i-a schimbat starea de spirit. „În glumă, i-a întins cățelului său conul cu înghețată. Acestuia i-a plăcut, trecând de mai multe ori limba peste desertul rece, a icnit și a căzut mort la pământ. Nu aveam habar că strugurii sunt toxici pentru câini, că aceștia reacționează astfel la antocianină. Inventasem, într-un fel, otrava mortală pentru câini. Mă simțeam groaznic.”, a declarat Ben.

Mai târziu, Ben a transmis această informație industriei farmaceutice și în 1982, FDA (Food and Drug Administration) a interzis vânzarea înghețatei și a șerbeturilor cu aromă de struguri, din cauza pericolului ce-l prezenta pentru animalele de companie.

Interdicția respectivă rămâne în vigoare până în anul 2028.

Comentarii