SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Muncitorii uzinelor Audi și BMW nemulțumiți. Aceștia au intrat în grevă.

12 ianuarie, 2018 Autor: Doinița Babalic Sursa: autoexpert.md Foto: google.com

AUTOGermania se confruntă cu un conflict de muncă între muncitorii din uzine și marii producători, care a fost declanșat de sindicatul IG Metall, cel care reprezintă interesele a aproape 4 milioane de salariați.

Un reprezentant al Sindicatului muncitorilor din industria grea IG Metall susține că la uzina de la Ingolstadt, din Bavaria, au întrerupt munca în timpul turei de noapte. La fel au făcut și angajații uzinei BMW din Dingolfing. Muncitorii de la centrele de producție din Landshut și Regensburg le-au urmat exemplul.

Alimentați de datele care marchează o creștere economică masivă în Germania în ultimii șase ani și de un record minim al ratei de șomaj, 3,9 milioane de muncitori solicită o creștere salarială de 6%. Pentru aceștia, sindicatul cere ture reduse de lucru și dreptul de a lucra 28 de ore săptămânal în loc de 35 pentru angajații care au copii sau rude bolnave sau vârstnice în îngrijire. Aceștia ar reveni la programul obișnuit după 2 ani.

Angajatorii le-au oferit o creștere salarială de 2%, plus un bonus de 200 de euro în prima parte a fiecărui an și au respins categoric ideea turelor mai scurte.

Discuțiile pentru muncitorii din regiunea Baden-Wuerttemberg ar trebui să ia sfârșit pe 24 ianuarie. Negocierile se vor relua luni în Bavaria.

Comentarii