SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

NASA vrea să vă imaginați cum ar fi o zi pe Pluto

14 iunie, 2015 Autor: Daniela Timofti Sursa: playtech.ro


Chiar dacă planeta Pluto se află la miliarde de kilometri distanță de Pământ, iar nava spaţială New Horizons a NASA a avut nevoie de nouă ani pentru a se apropia de ea, noi avem posibilitatea să aflăm cum este acolo.

Pentru că cei de la NASA se gândesc la toate, au creat un instrument care aduce puțin din atmosfera de pe Pluto chiar pe Terra. Deși planeta se află la o distanță semnificativă față de Soare, nu este întuneric tot timpul.

De fapt, lumina de pe Pământ, într-un anumit moment al zilei, este foarte asemănătoare celei de pe Pluto. NASA numește acest moment Pluto Time, iar acum, grație instrumentului creat de oamenii de știință, puteți afla exact când va avea loc următorul moment Pluto în regiunea în care trăiți.

NASA ne încurajează să ieșim din casă și să facem o fotografie fără bliț, pe care să o distribuim apoi pe social media cu hashtagul #PlutoTime. Agenția spațială va combina cele mai reușite fotografii într-un mozaic. Pentru inspirație, aruncați o privire peste colecția Flickr #PlutoTime.

Comentarii