SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

New York-ul se poate mândri cu primul bloc rezidenţial făcut din cărămizi de aur – (FOTO)

1 martie, 2018 Autor: Doinița Babalic Sursa: life.ro Foto: life.ro

DIVERSEManhattan-ul, centrul administrativ şi economic al New York-ului, se poate mândri de acum cu primul bloc rezidenţial făcut din cărămizi de aur.

Construită în urma colaborării dintre un designer de interior (Adam Rolston) şi un agent imobiliar (Ben Shaoul), această clădire de lux, situată în Downtown Manhattan, oferă un nou concept de faţadă. Aproximativ 60.000 de cărămizi artizanale spaniole infuzate cu praf de aur de 24 de carate (care vor oxida uşor cu trecerea timpului căpătând o nuanţă mai întunecată), au fost folosite pentru a construi această clădire impozantă.

Designerul Rolston şi-a dorit de la bun început o clădire dintr-un material umil, unul care le-a fost casă atâtor imigranţi de-a lungul timpului dar care să fie în acelaşi timp suficient de luxos pentru a atrage un rezident contemporan. Aşa încât, a procurat cărămizi ieftine de la Cadaques din Spania (unde acestea sunt produse de o manufactură veche de 130 de ani, Cerámica La Covadonga), pe care le-a infuzat cu praf de aur. Faţada din cărămizi aurite a fost apoi alternată cu structuri de sticlă super-moderne, rezultatul fiind unul uimitor.

Interiorul apartamentelor – ale căror preţuri variază între 965.000 dolari (pentru studiouri) şi 6.500.000 dolari (pentru apartamente cu patru camere) – îmbină naturaleţea şi rafinamentul cu masculinitatea (şi asta graţie unor materiale precum: betonul, nucul alb, calcarul Eramosa, marmura neagră Nero Marquina).

Odată instalaţi aici, noii proprietari vor avea parte de un stil de viaţă extrordinar: clădirea are şi o zonă de spa şi fitness, iar pe acoperiş, o terasă mobilată cu şezlonguri şi bucătărie în aer liber.

 

Comentarii