SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Noaptea internaţională a muzeelor

17 mai, 2016 Autor: Igor Cojocari


În acest an, zeci de muzee din toată republica vor activa în "Noaptea internaţională a muzeelor". Vor fi prezentate expoziții de arme, biciclete și motociclete retro, concerte de muzică clasică, jazz şi rock. Acestea vor putea fi văzute în noaptea dintre 21 și 22 mai, între orele 18:00 și 02:00.

În incinta Muzeului Național de Artă vor avea loc recitaluri de muzică clasică susținute de studenții Academiei de Muzică și ai Colegiului de muzică ”Ștefan Neaga”. În acest an, programul Muzeului de Artă se va axa pe familie și tineret. Astfel, vor avea loc jocuri distractive și o tombola, unde vor fi puse la bătaie bilete la teatru.

Muzeul Național de Etnografie va organiza o expoziție de biciclete retro, motociclete vechi și noi. Totodată, va avea loc o expoziție de fotografie din sec. 19-20.

 

Muzeul Național de Istorie va prezenta expoziții de arme și o expoziție de obiecte din porțelan din Ungaria. Potrivit instituției, în acest an programul a fost scurtat cu două ore, și va dura până la ora 23:30, din cauza neglijenței de care dă dovadă publicul la ore târzii.

În premieră, în acest an și muzeele din Dubăsari și Sângerei vor avea program nocturn.

La ediția de anul trecut a „Nopții internaționale a muzeelor”, instituțiile muzeale din republică au fost vizitate de peste 55.000 de oameni.

Evenimentul ”Noaptea Muzeelor” își are originea în Franţa, ulterior extinzându-se în toată Europa.

Comentarii