SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Noi reguli pentru siguranţa auto

1 decembrie, 2017 Autor: Mihaela Sorocean Sursa: jurnalul.ro Foto: jurnalul.ro

AUTOPlenul Parlamentului European a adopat, cu vot covârşitor, o rezoluţie privind siguranţa auto în spaţiul UE. Conform documentului, sistemele de asistență auto trebuie să fie obligatorii la autoturismele noi.

Acestea se referă la asistența obligatorie inteligentă la accelerare, pentru banda de mers și pentru sistemele de frânare şi protecție mai bună a pietonilor și a bicicliștilor. Parlamentul solicită Comisiei Europeane să aibă în vedere armonizarea limitelor de alcool în sânge în UE. Trei sferturi dintre autoturismele noi nu sunt încă echipate cu niciunul dintre aceste sisteme de siguranţă. Cauza principală este costul suplimentar. „Toată lumea ar trebui să poată cumpăra o astfel de mașină. Tocmai prin implementarea pe scară largă aceste sisteme de asistență pentru șoferi devin mai ieftine. Prin urmare, prețul acestor mașini nu va crește exagerat; ele vor fi doar puțin mai scumpe”, a declarat deputatul Dieter-Lebrecht Koch.

Deputații europeni au în vedere reducerea limitei de alcool din sânge la zero pentru conducătorii auto începători și pentru șoferii profesioniști UE. În fiecare an, peste 25.000 de persoane sunt ucise și sute de mii rănite pe drumurile Europei. Aproximativ 90% dintre aceste accidente se datorează erorilor umane.

Comentarii