SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Nokia revine cu un device care costă $60.000!

22 martie, 2016 Autor: Dan Maxim Sursa: yoda.ro


Compania din Finlanda s-a întors într-un mod extraordinar cu un device care vrea să revoluționeze modul de a înregistra imagini video.

Nokia și-a vândut divizia de telefoane către Microsoft în urmă cu 2 ani, însă acum revine spectaculos. Nokia a anunțat oficial în această săptâmână debutul camerei profesionale OZO VR, un device de 60.000 de dolari capabil să înregistreze la 360 de grade audio și video în stereoscopic 3D.

Singura problemă – camera este facută să înregistreze imagini pentru căștile de realitatea virtuală iar acestea nu sunt atât de avansate, momentan. OZO are 8 lentile în interior ce pot înregistra imagini în toate direcțiile și vine dotată cu 8 microfoane pentru un sunet surround real.

Nokia a testat capacitatea OZO de a înregistra video VR cu astronauți in piscina specială de la baza din Houston a celor de la NASA, camera putând fi folosită să înregistreze imagini în aer dacă e montată pe o dronă.

Nokia plănuiește sa intre în parteneriat cu Deluxe pentru a oferi „servicii post-producție de înaltă calitate”. Desigur, prețul este unul mare fiind clar o cameră pentru profesioniști.

Comentarii