SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Nouă – o revistă despre moldoveni înzestrați

10 ianuarie, 2015 Autor: Elena Putregai Foto: Dumitru Țurcan Diaga


145 de pagini în care sunt relatate povești sincere despre destine diferite, colectate de către tineri ambițioși și talentați într-o singură revistă. Este vorba despre revista ”Nouă”, care reprezintă produsul unor străduințe și a unei colaborări eficiente.

 

În toamna anului trecut, 30 de tineri jurnaliști, fotografi, designeri și mulți alții au fost implicați în proiectul ”Publish Yourself! Making a Magazine in Chișinău”, iar la începutul anului 2015 au reușit să lanseze o revistă. Responsabilă de organizarea proiectului a fost Sophia Bellmann, lector DAAD, Serviciul German de Schimb Academic în Republica Moldova, dar și alți câțiva mentori germani, care au ghidat procesul de creație al tinerilor.

”Fiecare a contribuit la crearea acestei reviste și, de aceea, pot fi lăudați toți pentru ceea ce au reușit să ofere. Mă bucur că am avut posibilitatea de a alege singuri temele pe care voiam să le abordăm.”, spune Ilona Spesivțev, participantă a proiectului.

Igor Pogorevici, un alt participant al proiectului, ne destăinuie ”De fapt, suntem o țară care are ce spune, iar scriind pentru revistă, am încercat să fim sinceri și să redăm istorii atât despre oameni renumiți, cât și despre oameni simpli, dar înzestrați. Proiectul la care am participat este o dovadă bună, că și tinerilor moldoveni li se oferă posibilități.”

Proiectul cu durata de două săptămâni a fost finanţat de Ministerul Federal al Afacerilor Externe al Germaniei, cu scopul de a stimula tinerii să conceapă lucruri frumoase. Cei 30 de participanți așteaptă cu nerăbdare să-și reînceapă munca redacțională pentru a scoate al doilea număr al revistei ”Nouă”.

Comentarii