SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Nu ai idee cât de utilă este! Ce se întîmplă dacă pui bile din folie de aluminiu în mașina de spălat

13 februarie, 2018 Autor: Natalia Acciu Sursa: noi.md Foto: google.com

STIL DE VIAȚĂPentru ca hainele albe să-și mențină cît mai mult timp posibil nuanța, a fost descoperit un truc pe cît se poate de simplu, dar eficient.

Tot ce trebuie să faci este să bagi în mașina de spălat cîteva bile din folie de aluminiu.

Aluminiu reduce electricitatea statică și, respectiv, îmbunătățește acțiunea detergentului.

Aceeași bilă o poți folosi pe parcursul a jumătate de an.

Folia de aluminiu poate fi folosită și la alte necesități din casă. Află mai jos de ce benificii poți să te bucuri:

1. Calcă rufele mai repede

Acoperă talpa fierului de călcat cu o bucată de folie de aluminiu, răsucind-o puţin peste margini, ca să stea fix. Calcă rufele normal. Folia reflectă căldura, aşa că rufele vor fi netezite perfect pe ambele părţi, nu va mai trebui să le întorci şi să o iei de la capăt cu călcatul. Câştigi timp preţios

2. Curăţă tija perdelei de duş

Cu timpul, tijă din aluminiu pe care agăţi perdeaua cabinei de duş se poate păta din cauza calcarului din apă. Sau poate rugini. În câteva minute o poţi face să arate ca nouă frecând-o cu folie din aluminiu.

3. Ascute foarfecele

Nu mai este nevoie să duci foarfeca tocită la ascuţit sau să cumperi altă nouă. Împătureşte de mai multe ori o bucată de folie de aluminiu şi taie mai multe fâşii. Va face minuni!

4. Curăţă talpa fierului de călcat

Ştii chestiile alea lipicioase care apar pe talpa fierului de călcat şi care se lipesc pe cămaşa pe care o calci. Scapă de ele presărând puţină sare de bucătărie pe o bucată de folie de aluminiu pe care o calci apoi cu fierul încins.

5. Hainele nu se mai electrizează

Un ghem din fâşii de folie de aluminiu băgat în maşina de spălat şi uscat rufe are efect antistatic – hainele nu se vor mai electriza şi ”lipi” una de alta.

Comentarii