SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Nutriționist: Nu trebuie să te forțezi să bei 2 litri de apă pe zi

19 august, 2016 Autor: Lucia Ciobanu Sursa: foodstory.stirileprotv.ro

STIL DE VIATA“Deși se spune că trebuie să bem zilnic minim 2 litri de lichide, asta nu înseamnă că trebuie să ne forțăm să bem apă”, spune nutriționista Mihaela Bilic.

Suntem sfătuiți din toate părțile să consumam doi litri de apă pe zi, însă uitam că, de cele mai multe ori, consumăm lichide și sub alte forme.

“Toate alimentele (cu excepția uleiului) conțin apă în proporții diferite, fructele și legumele fiind fruntașe. Așa că dacă mâncați ciorbă, beți lapte sau iaurt, consumați fructe, legume, cafea, ceai, înghețată, veți avea suficiente surse de lichide în dieta. Mai adăugați la asta 2-3 pahare de apă, măcar câte unul la fiecare masă și ați făcut suma. Recomandarea cu 2 litri de lichide include și alimentele consumate în acea zi, așa că nu va învinovățiți dacă nu beți multă apă, ca atare”, explica nutriționista Mihaela Bilic.

Ce-i prea mult strică, chiar și dacă e vorba de apă. Nutriționista atrage atenția și asupra excesului de apă care ne poate pune sănătatea în pericol.

“Bineînțeles ca e bine să fii hidratat, să bei suficientă apa. Dar de aici până la a te forța zilnic să înghiți 2 litri de apă ca atare, chiar dacă nu simți nevoia, e un lucru greșit înțeles. Sunt persoane cărora nu le e niciodată sete, care nu transpiră, al căror metabolism e „zgârcit” cu pierderea de lichide”, explică nutriționista.

 

Comentarii