SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

O aplicaţie IT va contribui la modernizarea serviciilor publice

13 septembrie, 2017 Autor: Mihaela Sorocean Sursa: trm.md Foto: trm.md

TEHNOLOGIILa data de 12 septembrie curent, specialiştii IT s-au întrunit la un atelier de lucru pentru a dezvolta o aplicaţie care va permite colectarea opiniilor cetăţenilor faţă de calitatea serviciilor publice. Atelierul este organizat de Laboratorul de Inovaţii Sociale din Moldova (MiLab) – proiect comun al PNUD Moldova şi al Cancelariei de Stat – în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Companiilor din domeniul TIC şi Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS), care se va desfăşura timp de două săptămâni.

„Aplicația, bazele căreia le punem astăzi, va contribui atât la identificarea problemelor care trebuie să fie abordate pentru îmbunătățirea calității serviciilor publice, cât și la evaluarea pașilor întreprinși de instituțiile publice pentru modernizarea serviciilor pe care le prestează”, a afirmat Valentin Guznac, Secretar General Adjunct al Guvernului Republicii Moldova.

Potrivit Guvernului, în baza rezultatelor cercetării, participanții la atelier, fiind ghidați de mentori, vor propune soluţii, iar un juriu profesionist va evalua la final soluțiile prezentate.  Echipa care va dezvolta cea mai bună soluție va primi zece mii de dolari acordați de PNUD Moldova. Premiul va fi acordat pentru dezvoltarea și implementarea aplicaţiei propuse. Inițial instrumentul va fi testat în cadrul oficiilor teritoriale ale CNAS, ulterior fiind integrat și în alte instituții.

Prototipul instrumentului va fi elaborat în decurs de două săptămâni, iar aplicația propriu-zisă va fi lansată în noiembrie 2017.

Comentarii