SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

O basarabeancă a ajuns să lucreze în cea mai mare companie aeriană din lume.

9 ianuarie, 2018 Autor: Doinița Babalic Sursa: unica.md Foto: publika.md

CULTURĂMariana Solonaru, o tânără originară din oraşul Străşeni, a ajuns să lucreze în cadrul celei mai mari companii aeriene din China. Aceasta este responsabilă de recrutarea piloţilor străini. Compania are în jur de 8000 de angajați. Tânăra și-a făcut studiile de masterat în România, facultatea de contabilitate şi audit.

După studii, a mers pentru un stagiu de jumătate de an în Shangai, metropolă de care s-a îndrăgostit iremediabil. A decis să rămână acolo şi a căutat un loc de muncă.

 „Chiar m-am simţit foarte norocoasă, pentru că ştii cum e, pentru un student absolvind facultatea este foarte greu să găsească o nişă în care să îşi înceapă activitatea profesională”, a spus specialistul în recrutarea piloţilor în China, Mariana Solonaru. Pe parcursul celor doi ani de activitate, tânăra moldoveancă a reuşit să angajeze piloţi din diferite colţuri ale lumii, nu şi din Moldova.

Mariana susține că la început i-a fost greu să se adapteze. „Eu am colegi chinezi, doar chinezi. A fost mai greu la început să mă acomodez, pentru că nici nu vorbeam bine limba şi chinezii sunt şi mai diferiţi şi ca persoană şi ca cultură decât noi şi nu sunt atât de deschişi”, a declarat moldoveanca care susține că cel mai greu îi este să înfrunte dorul de casă.

 

Comentarii